Converses compartides: Carlos Minuchin i Joan Todó

L'AELC promou converses entre els autors que participen a Lletres Compartides, un programa d'intercanvi literari que implica bona part dels territoris de parla catalana. El primer diàleg l'han protagonitzat Carlos Minuchin i Joan Todó, presentats i conduïts per Anna Ballbona.

Mira el vídeo

La Institució de les Lletres Catalanes, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Fundació Mallorca Literària i el Consell Insular de Menorca van impulsar l’any 2022 el projecte Lletres Compartides. Aquest any, s'hi han incorporat, en representació de nous territoris, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC), per les Pitiüses, i la Casa de la Generalitat de Catalunya a Perpinyà i l’Oficina Pública de la Llengua Catalana, entitat que depèn del Consell Departamental dels Pirineus Orientals, per la Catalunya Nord.

L'esperit d'aquest projecte connecta de ple amb la tasca que fa dècades que promou l'AELC, que és treballar la literatura de manera conjunta arreu del territori. Per això, l'Associació està enregistrant entrevistes amb els autors convidats, per contribuir a la conversa de la literatura catalana i per posar a disposició dels lectors noves propostes.

El primer diàleg l'han protagonitzat Carlos Minuchin i Joan Todó, presentats i conduïts per Anna Ballbona. Joan Todo (La Sénia, 1977) és autor de poesia i narrativa, a més de dedicar-se a la crítica literària. La seva poesia ha estat reunida a La vista als dits (LaBreu, 2021) i ha escrit La verda és porta (Godall, 2021), una biografia sobre Quim Soler que ha rebut diversos premis. Carlos Minuchin (Menorca, 1986) és filòsof i treballa al Museu de Menorca. La seva poesia ha estat publicada en reculls com Corrupció de la matèria (El Gall Editor, 2019) i Magma (Fonoll, 2020), tots dos reconeguts en certàmens literaris.