Llibreries obertes: comprar avui per obrir demà

Avui, dilluns 23 de març, es posa en marxa Llibreries Obertes. Es tracta d'una plataforma col·laborativa per mantenir l'activitat de les llibreries en què participen espais d'arreu dels Països Catalans.

Durant el mes de març del 2019, les llibreries de Catalunya van vendre un total de 800.000 llibres, la qual cosa significa que cada dia que passa amb les llibreries tancades es deixen de vendre 30.000 llibres. El sector del llibre ha decidit no aturar-se i engega una campanya per donar futur a les llibreries de proximitat. El repte és seguir comprant llibres durant les properes setmanes, com s'ha fet sempre i permetre, d'aquesta manera, que les llibreries puguin tornar a aixecar la persiana.

La iniciativa comença avui, un mes abans de Sant Jordi, i ofereix comprar llibres a llibreriesobertes.cat triant un o diversos títols i la llibreria on es voldran recollir quan es tornin a obrir.

El 100% de l'import de la compra a Llibreries Obertes és per a la llibreria escollida. Es tracta d'una campanya de Som*, cooperativa de la indústria cultural, i Mortensen, agència de comunicació digital. L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana també dona suport a aquest projecte.

Què pots fer si ets una llibreria?
Els llibreters poden afegir-se a Llibreries Obertes i també fer recomanacions.

Què pots fer si ets un autor?
Recomana els teus llibres o els d'algú que vulguis a través de les xarxes amb l'etiqueta #LlibreriesObertes, ja sigui a través d'un missatge o d'un vídeo. Trobaràs la iniciativa a Facebook, Twitter i Instagram. En cas que no trobis el llibre que busques al catàleg, també pots escriure un corrreu a Llibreries Obertes per proposar que s'hi inclogui.