Neix Lletres Compartides

La Institució de les Lletres Catalanes, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, la Fundació Mallorca Literària i Consell Insular de Menorca han presentat un programa d'intercanvi literari que recorrerà bona part dels territoris de parla catalana.

Lletres Compartides és un programa que neix de la necessitat d’apropar els escriptors de tot l'àmbit lingüístic català als lectors que encara no els han llegit i posar-los en relació amb el sector de la creació i la promoció literàries dels altres territoris. Es tracta d’un projecte pensat a llarg termini que permeti consolidar un espai literari comú entre els diversos territoris de parla catalana. El programa està dividit en quatre blocs (sessions informatives, visites d'autors, clubs de lectura i campanya de comunicació) pensats per fomentar el coneixement i l’intercanvi d'autors dels diferents territoris amb el repte afegit de generar una comunitat lectora global en català.

L'esperit d'aquest projecte connecta de ple amb la tasca que fa dècades que promou l'AELC, que és treballar la literatura de manera conjunta arreu del territori. De fet, l'Associació hi col·laborarà facilitant un espai de trobada entre els escriptors convidats a Lletres Compartides i altres autors de l'entitat. Amb socis arreu dels Països Catalans, l'Associació treballa les activitats generals vetllant per programar autors de les Illes Balears, el País Valencià i el Principat.

A la presentació del programa, celebrada ahir a Barcelona, hi va assistir el president de l'AELC, Sebastià Portell.

Pots llegir la notícia amb més informació al web de la Institució de les Lletres Catalanes.