Novetats a la junta directiva de l'AELC

Ahir, dijous 23 de març, es va celebrar virtualment l'assemblea de socis de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i es van conèixer els resultats de les eleccions. Pel que fa als càrrecs generals, Anna Pantinat ha estat elegida secretària i Miquel Cabal serà el nou tresorer. Quant als càrrecs vacants de cada territori, Laia Martínez López renova com a vocal per les Illes, Lliris Picó continua com a vocal pel País Valencià i Mireia Sopena ha estat elegida per a la vocalia del Principat. 

Les votacions es van fer a través d'una plataforma virtual de vot que ja s'havia utilitzat altres anys i els socis que no disposen de correu electrònic van poder-ho fer per correu postal. Van ser obertes des del dia 16 de març fins ahir a les 19.00 h. Poc després d'aquesta hora, la coordinadora de l'Associació, Carme Ros, va compartir amb l'assemblea de socis els resultats, que van ser els següents:

  • Secretaria: 237 vots per a Anna Pantinat
  • Tresoreria: 241 vots per a Miquel Cabal
  • Vocalia del País Valencià: 43 vots per a Lliris Picó
  • Vocalia de les Illes: 35 vots per a Laia Martínez López
  • Vocalia del Principat: 62 vots per a Mireia Sopena, 46 vots per a Maria Llopis, 35 vots per a Mireia Vidal-Conte, 22  vots per a Cinta Mulet, 11 vots per a Magda Polo i 5 vots per a Maria Gratacós.

Pots consultar aquí tots els detalls sobre la junta directiva actual i en aquest enllaç pots veure la memòria de l'any 2022.

Anna Pantinat (Barcelona, 1977) ha estat vocal pel Principat des de 2019 i ara n'és la secretària. És autora dels poemaris Construcció de la nit (2013), De sobte, un estiu (2014) i Qui no s'anomena (2018). Ha col·laborat en diversos mitjans parlant de llibres i literatura com Revista de Letras de La Vanguardia i Cabaret Elèctric a Catalunya Ràdio. Apareix a les antologies Generació (H)originalMig segle de poesia catalana del maig del 68 al 2018 i 1-O, trenta poetes per la llibertat. Les seves propostes s’han pogut veure en festivals com LEM, Embarra’t, Poesia i +, Konvent a l'Antic Teatre i Barcelona Poesia. 

Miquel Cabal (Barcelona, 1977) ha estat vocal pel Principat des de 2017 i actualment n'és el tresorer. És traductor literari de rus i professor universitari. Llicenciat en Filologia Eslava i doctor en Lingüística, ha publicat una trentena llarga de traduccions de narrativa i teatre d’autors com Andrei Platónov, Fiódor Dostoievski, Serguei Dovlàtov o Marina Tsvetàieva. En l’àmbit acadèmic, ha impartit i imparteix classes en el camp de la lingüística, la traducció i la literatura russa. Ha estat membre del Comitè Executiu del Consell de la Cultura de Barcelona. És tresorer del Consell Europeu d’Associacions de Traductors Literaris (CEATL). Va rebre el Premi Vidal Alcover 2014 pel projecte de traducció de Petersburg, d’Andrei Beli.

Laia Martínez López (Berga, 1984). És vocal per les Illes des de 2015. És llicenciada en Traducció i Interpretació per la UAB. Tradueix, escriu i fa música amb Jansky. El seu darrer poemari és Versets i cigarrets (2021). Viu a Palma, des d'on escriu al setmanari Ara Balears i, com a vocal de l'AELC, coordina el cicle sobre traducció Camaleons i l'Espai Reverb. Participa en les jornades del Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra, entre d'altres. També és coneguda com a Laia Malo.

Lliris Picó (Ibi, 1972). És vocal pel País Valencià des de 2019. És llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat d’Alacant, on treballa de professora de llengua catalana i de literatura catalana infantil. A més, és també secretària de la Delegació d’Alacant de l’Institut d’Estudis Catalans. En el camp de la literatura, la seva línia és la narrativa. Té publicades diverses novel·les, entre les quals destaquen les de literatura infantil i juvenil.

Mireia Sopena (Barcelona, 1975). És vocal pel Principat des de 2022. Doctora en Llengua i Literatura Catalanes, és editora d’Edicions de la Universitat de Barcelona. Ha publicat monografies sobre les editorials catalanes i articles sobre la censura franquista i eclesiàstica. El 2011 va rebre el Premi Carles Rahola d’Assaig per Josep Pedreira, un editor en terra de naufragis i, el 2022, el Premi IEC de la Secció Filològica Lluís Nicolau d’Olwer per la tesi La Selecta, centre de l’edició i de la vida literària (1943-1962).

Fotografia de portada: © Carme Esteve / AELC