Primera Plaça del Llibre a Gandia

La primera edició de la Plaça del Llibre de Gandia serà del 27 de maig al 30 de maig, d'11 h a 14 h i de 17 h a 21 h. La trobada s'ha convertit en un dels esdeveniments principals de la literatura catalana al País Valencià amb edicions a Castelló, València i Alacant i ara també a Gandia. Un punt de trobada imprescindible per als amants de la lectura, que es trobaran a la plaça Rei Jaume I. 

La iniciativa es va presentar el passat 18 de maig a la Biblioteca Central de Gandia, i va comptar amb la presència de Teresa Pascual, presidenta al País Valencià de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC); de Jesús Figuerola, president de la Fundació FULL; Rosa Codoñer, cap de servei del Llibre i Biblioteques, de la Direcció General de Cultura i Patrimoni; José Manuel Prieto, regidor de l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques (IMAB).

Teresa Pascual va remarcar que amb la Plaça del Llibre Gandia es posa al nivell de Castelló, Alacant i València com a capital literària i que estava molt contenta que el seu primer acte com a presidenta de l’AELC al País Valencià fos la presentació de la Plaça del Llibre de Gandia.

L'AELC hi organitza, juntament amb Saforíssims S.L., un micro obert per a socis. Es tracta d’una lectura pública d’alguns textos dels autors de l'AELC diumenge 30 maig a les 13.30 h. Si vols participar-hi, escriu un correu a aelc@escriptors.cat

Consulta aquí tota la programació de la iniciativa.

La Plaça del Llibre de Gandia és un projecte organitzat per la Fundació FULL, l’Ajuntament de Gandia i l’Institut Municipal d’Arxius i Biblioteques (IMAB), Escola Valenciana, Acció Cultural del País Valencià, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC), l’Associació d’Editorials del País Valencià (AEPV) i el Servei de Política Lingüística de la Universitat de València. Aquest projecte compta amb el suport de la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana. 

Fotografia de portada: Ajuntament de Gandia / Àlex Oltra.