El pòdcast de l'AELC dedica un episodi a Joan Salvat-Papasseit

L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana dedica un episodi del pòdcast Parlem de literatura? a Joan-Salvat Papasseit amb motiu del centenari de la seva mort. En aquest capítol, Maria Callís i Ferran Aisa conversen sobre la vida i l'obra del poeta.

Escolta'l a Ivoox o Spotify (30 minuts)

Joan Salvat-Papasseit (Barcelona, 1894-1924) va ser conegut sobretot com a poeta, tot i que també va escriure articles, manifestos i altres proses de caràcter polític i social. Els seus poemes, que tenen influències avantguardistes, però també tradicionals, evolucionen des de Poemes en ondes hertzianes (1919) passant per La gesta dels estels (1922) i culminant amb l'entusiasme vital del poeta a El poema de la rosa als llavis (1923). 

En aquest episodi, Maria Callís i Ferran Aisa parlen de la vida de Papasseit, del personatge polièdric, de la seva figura com a poeta i prosista. Maria Callís també hi llegeix alguns dels poemes de l'autor i hi explica que va arribar a Papasseit gràcies a les lectures obligatòries.

Ferran Aisa (Barcelona, 1948) és escriptor, historiador i poeta. És autor, juntament amb Mei Vidal, de les biografies Joan Salvat-Papasseit, l'home entusiasta (2002) i Joan Salvat-Papasseit (1894-1924) (2002). És comissari de l'Any Papasseit.

Maria Callís (Girona, 1983) és filòloga i poeta. Ha publicat els poemaris Jonàs (2005), La matinada clara (2009), amb un títol inspirat en un vers de Joan-Salvat Papasseit de La rosa als llavis (1923), i La ciutat cansada (2017).

Parlem de literatura?
És el programa de pòdcast de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana. Està disponible a Ivoox i també a Spotify. Consulta la pàgina del pòdcast amb l'històric d'episodis.

Fotografia: Joan Salvat-Papasseit © Biblioteca de Catalunya.