Es presenta el projecte de la Casa de les Lletres

Aquest matí s'ha fet públic en roda de premsa el projecte de la Casa de les Lletres, una reivindicació històrica de les associacions autorals. L'objectiu és que esdevingui un espai de referència de les lletres catalanes i la seu d'entitats com l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

Es tracta d'una demanda nascuda fa prop de dues dècades, que va ser recollida a proposta de les associacions d'autors en el procés de conversa del Pla Nacional del Llibre i la Lectura i que el Departament de Cultura i la Institució de les Lletres Catalanes tenen previst materialitzar a finals de l'any 2026.

El projecte preveu ubicar la Casa de les Lletres al Palau Requesens, situat al cor del barri Gòtic de Barcelona i actual seu de Reial Acadèmia de Bones Lletres. A més de continuar allotjant aquesta institució, l'espai acollirà la seu de la Institució de les Lletres Catalanes i també les entitats representants de l'àmbit de la creació literària: l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC), el PEN Català, l'Associació Col·legial d'Escriptors de Catalunya (ACEC), el Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (IBBYcat) i Espais Escrits.

Actualment s'està treballant per definir el pla d'usos de la Casa, que hauria d'incloure un espai propi per a cada entitat i diversos espais compatits, entre els quals, sales d'actes i de reunions. 

L'AELC informarà els socis de tots els detalls del projecte al llarg d'aquest procés.

Fotografia: © AELC.