Primer seminari de LIJ a València

L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC) va organitzar el primer Seminari de Literatura Infantil i Juvenil Catalana a València el passat 26 d'octubre. La jornada, sota el títol "Reptes de la Literatura Infantil i Juvenil: La realitat lectora. Present i futur", es va celebrar a l’IES Lluís Vives i hi van assistir una quarantena de persones.

Recupera les sessions en vídeo

Mira l'àlbum

L'AELC va tirar endavant aquesta proposta amb l'objectiu de convertir-la en un seminari itinerant dedicat a la literatura infantil i juvenil (LIJ) en la nostra llengua que reforci el diàleg sobre aquest gènere més enllà del congrés sobre LIJ que ja organitza cada quatre anys.

El programa va comptar amb una radiografia del llibre infantil i juvenil en llengua catalana a càrrec de Dari Escandell, que va repassar les tendències i sinergies lectores en el món de la LIJ. Lliris Picó, vocal de l'AELC pel País Valencià, va ser l'encarregada de presentar aquesta conferència inaugural.

Més tard, Sebastià Portell, president de l'AELC, va fer el lliurament del XXII Premi Aurora Díaz-Plaja, que enguany ha rebut un article de Josep Antoni Fluixà sobre l'obra de l'escriptor Enric Lluch. El text premiat és “Enric Lluch: La ingenuidad aparente del sabio”, publicat al número 306 de la revista CLIJ (març-abril 2022, p. 10-18) i es pot llegir a la pàgina web de l’Associació. Tot seguit, es va poder escoltar una conversa entre Enric Lluch i Josep Antoni Fluixà.

Per últim, es van poder escoltar les intervencions de les escriptores Teresa Broseta, Tina Vallès i Irene Zurrón en una taula rodona sobre paisatges futurs de la LIJ a Catalunya, les Illes i el País Valencià, moderada per Mercé Viana, vocal de l'AELC pel País Valencià.

Aquesta activitat compta amb el suport de CEDRO i de la Institució de les Lletres Catalanes i amb la col·laboració de l'IES Lluís Vives.

Fotografia: Carme Esteve / AELC.