Es busquen projectes sobre oralitat i autors patrimonials

Dins del projecte Autors a les aules, la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) estrena la modalitat Els nostres clàssics en veu alta, que s’adreça al segon cicle d’infantil i a primària i posa el focus en l’oralitat i els autors patrimonials.

Aquesta nova modalitat de Lletres a les Aules ofereix als centres educatius la possibilitat de treballar la literatura catalana de manera lúdica i participativa a través de l’oralitat per tal de fomentar el gust per la lectura i l’hàbit lector.

Els autors patrimonials són aquells autors del passat que representen un llegat cultural, conformen la memòria col·lectiva i la tradició literària catalana i esdevenen cabdals per a generacions literàries posteriors.

Presentació de projectes
Durant el mes de desembre es fa una crida perquè els interessats que així ho vulguin puguin presentar les seves propostes. Una comissió formada pel Departament d’Educació, l’Ibbycat i la ILC avaluarà els projectes presentats i, aquells que compleixin els requisits, s’afegiran al catàleg d’activitats que s’oferirà als centres educatius a través de la modalitat Els nostres clàssics en veu alta. Cada any es farà una nova crida per anar sumant-hi propostes.

Les propostes seran a títol individual o d'un màxim de dues persones i només se'n podrà presentar una per persona. El termini de presentació és del 12 de desembre de 2022 al 15 de març de 2023. Consulta aquí més informació sobre com proposar un projecte.