Què fem per Sant Jordi?

Aquest 23 d'abril, tot i celebrar Sant Jordi d'una manera excepcional, s'han programat moltes iniciatives i propostes diferents. Recollim aquí un llistat d'aquelles que organitza l'Associació o hi col·labora:

Parlem de literatura?
Un programa de sis podcasts de l'AELC amb converses entre un autor i un membre de la junta. Escolta'ls aquí

Disseny Parlem de literatura?

Acció reivindicativa
Es donarà a conèixer el mateix dia de Sant Jordi.

Darrere de cada llibre
L'European Writers' Council (EWC) proposa una iniciativa als autors de llibres de qualsevol gènere i també als traductors que pengin a les seves xarxes durant el dia de Sant Jordi dues fotografies: la primera amb el llibre obert i el títol davant de la cara i la segona amb la cara visible. Al cos del missatge s'hi pot posar #behindeverybook i #worldbookday2020 i també s'hi pot etiquetar EWC i l'AELC. Més informació

Exemple d'EWC

Micro obert. Recital de poesia LGTBIQ
Aquest any el Centre LGTBI de Barcelona celebra Sant Jordi des de casa i en bona companyia. L’endemà de la diada, convida a participar en el micro obert virtual. L’escriptor Sebastià Portell serà el responsable de conduir un recital de poesia LGBTIQ adreçat a tothom qui vulgui alçar la veu i compartir els seus versos. La trobada es podrà seguir en directe al compte d’Instagram del Centre LGTBI (@barcelonalgtbi). 

Petonada 2020
L'AELC col·labora en l'organització de la Petonada 2020, d'Òmnium Cultural, que se celebra cada any per Sant Jordi. Enguany es demana compartir a les xarxes una fotografia d'un petó. La imatge pot ser amb una parella, un amic o un familiar i no és necessari que sigui recent. Es demanar acompanyar la imatge del missatge "Per Sant Jordi i cada dia #EstimaComVulguis" i una citació de literatura catalana relacionada amb la temàtica.

L'AELC ja va organitzar la setmana passada el joc "Llegeix i menteix" que consistia a trobar informacions falses sobre obres rellevants de literatura catalana. Es pot fer en qualsevol moment amb les targetes que es troben a la pàgina de la iniciativa i el solucionari. També es pot llegir aquí el comunicat de l'AELC sobre aquest Sant Jordi.