Resultats de l'enquesta sobre la situació dels autors

L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana va fer una enquesta a l'abril per conèixer la situació en què es troben els autors davant la crisi del coronavirus i quines mesures cal adoptar per fer-hi front. 

L'enquesta ha estat oberta a autors (escriptors i traductors de qualsevol gènere literari) tant si són socis de l'AELC com si no. Estava formada per 12 preguntes tipus test i una amb resposta oberta. L'han respost més del 15% dels asssociats de l'AELC. Segons els resultats de l'enquesta els autors més professionals (més del 50% dels seus ingressos provenen de feines literàries) són els més afectats per l'actual situació, tal com es pot veure en els gràfics que publiquem a continuació:
 

Clica damunt la imatge per ampliar-la.


Amb 1550 socis, les finalitats de l’Associació, tal com dictaminen els seus estatuts, són la representació, la gestió, el foment i la defensa dels interessos comuns dels seus membres i, avui, més que mai, té la responsabilitat de vetllar pels interessos professionals dels seus escriptors.

L'objectiu de l'enquesta era comptar amb indicadors per decidir les mesures que cal adoptar com a associació d'escriptors per ajudar els associats. En aquest sentit, l'AELC pot avançar ja que des de la junta directiva s'està treballant per posar en marxa, al més aviat possible, un programa d'activitats per als socis que s'hi vulguin acollir.

A més a més, es recorda que CEDRO ha posat un any més a disposició dels socis els ajuts econòmics per a l’adquisició de serveis i material sociosanitari i els ajuts assistencials. L'AELC recull aquí més informació sobre aquestes prestacions.