Un retrat d'Antònia Vicens per Sebastià Portell

Ja està disponible el número 34 de la col·lecció «Retrats» de l'Associació, dedicada a presentar la personalitat i l'obra dels autors homenatjats per l'entitat. En aquest cas, el retrat és sobre Antònia Vicens amb motiu del Premi Jaume Fuster 2019. Se n'ha fet càrrec Sebastià Portell, que ja va escriure la biografia Antònia Vicens. Massa deutes amb les flors (Lleonard Muntaner, 2016) i va tenir cura, juntament amb Sebastià Perelló, del volum crític Davant el fulgor. Per a llegir l'obra d'Antònia Vicens (Lleonard Muntaner, 2018).

Del retrat:
Antònia Vicens és l’única filla del matrimoni compost per Joan Vicens Vidal (Santanyí, 13 de juliol del 1910 - Palma, 2 d’agost del 2003) i Catalina Picornell Burguera (Campos, 11 de juliol del 1917 - Palma, 10 de març del 2008), un mariner i contrabandista i una mestressa de casa. Ha nascut en una casa sense llibres, en un poble sense biblioteca ni llibreria, i els únics llibres a què té accés durant la seva infantesa són els que li donen les monges a escola: catecismes i llibres de sants. Abans de saber llegir, però, abans de poder escriure, Vicens ja pren consciència que les paraules poden contenir un poder immens.

Accedeix a la publicació

El retrat es pot descarregar en diversos formats digitals. Si ets soci de l'AELC i vols disposar d'un exemplar en paper, escriu a aelc@escriptors.cat

Antònia Vicens (Santanyí, Mallorca, 1941) és autora de 39º a l'ombra, guanyadora del Premi Sant Jordi 1967. A més d'altres novel·les, com La Santa (1980), Terra seca (1987), Febre alta (1998), Lluny del tren (2002), Ungles perfectes (2007) o Ànima de gos (2011); ha publicat llibres de contes recollits en el volum Tots els contes (2005), narrativa juvenil, els reculls de poesia Lovely (2009), Sota el paraigua el crit (2013), Fred als ulls (2015) i Tots els cavalls (2017), i un llibre de memòries en col·laboració amb Josep Maria Llompart: Vocabulari privat (1993). Té obra traduïda a l'alemany, el castellà i el portuguès. És sòcia d'honor de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, el 1998 en va ser presidenta en funcions i també en va ser vicepresidenta a les Illes de 1997 a 2004. Consulta la pàgina de l'autora

Publicacions
L'Associació edita diversos materials recollir de les activitats més rellevants i de l'obra dels escriptors que podeu consultar en l'apartat de Publicacions. A banda dels «Retrats», als «Quaderns Divulgatius» hi trobareu un recull d'articles o ponències de diferents àmbits literaris i les «Notícies Bibliogràfiques» són una relació de les obres publicadas cada any pels socis de l'entitat. Si us interessa obtenir alguna publicació en paper, podeu contactar amb l'AELC.