S'ha celebrat la tercera Plaça del Llibre a Alacant

Alacant ha acollit entre els dies 22 i 24 de febrer la seva tercera Plaça del Llibre a la plaça del Port.

La Plaça del Llibre d’Alacant, que va celebrar la seva primera edició l’any 2016, ha plantejat unes jornades per donar visibilitat a la literatura en valencià. Es tracta d'una celebració del treball diari que fan autors, llibreters i editors i un punt de trobada per a molts lectors.

L'activitat s'ha fet la Plaça del Port d’Alacant, un espai emblemàtic de la ciutat i amb gran afluència de públic, que ha comptat amb un envelat d’activitats i casetes obertes. A banda d'exposicions i vendes de llibres també hi ha hagut un ampli programa d’activitats relacionades amb la literatura i animació lectora coordinades per laFundació Full i dirigides a públic escolar, familiar i adult.

L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana ha col·laborat en l'organització de la Plaça del Llibre d'Alacant com ja havia fet en les dues darreres ocasions, juntament amb la Generalitat Valenciana, Full Fundació Ple Llibre i la Lectura, Escola Valenciana, Universitat d’Alacant, el Gremi de Llibreters Independents de les Comarques Alacantines, l’Institut d’Estudis Catalans i la Institució Alfons el Magnànim.

La fira ha volgut visibilitzar el llibre i els autors en català, reconèixer la tasca de les editorials que editen en la nostra llengua i de les llibreries que treballen pels lectors, facilitar l’accés als llibres de fons i donar suport a la cultura del nostre país.

Activitats destacades

Divendres 22 de febrer, al vespre, es va organitzar un homenatge a Lluís Alpera a càrrec d'Enric Balaguer, Lliris Picó i Joaquim Espinós. Després d'inaugurar la Plaça del Llibre, es va voler recordar la figura  de l'autor, fortament vinculat a la ciutat d’Alacant i un referent per a la literatura valenciana del segle XX.

Lluís Alpera (l'Horta, València, 1938 - 2018). Poeta, crític, animador cultural i fundador del Departament de Filologia Catalana de la Universitat d'Alacant, presenta al llarg de la seva poesia una tensió existencial i una vivència difícil del món que l'envolta, essent un clar exemple de la poesia catalana de la segona meitat del segle XX. Consulta la seva pàgina d'autor.

jhg

Homenatge a Lluís Alpera [Àlbum sencer] © AELC

L'endemà al matí, dissabte 23 de febrer, l'Associació va celebrar, juntament amb la Universitat d'Alacant, un micro obert a càrrec d'escriptors de l'AELC. Els socis que van voler van poder exposar les seves obres i la sòcia Lliris Picó va presentar i conduir l'acte.

Consulta el programa complet al web o en PDF.