Taller de correcció literària

Una de les propostes d'aquesta tardor de l'Associació és un curs que ofereixi la formació mínima per afrontar la correcció de textos literaris, tenint en compte sobretot el paper que el professional ha de desenvolupar amb relació al text i amb l’autor i els límits de la intervenció en els textos. Amb aquest objectiu s'ha organitzat el taller, impartit per Rudolf Ortega, que es farà a la seu de l'AELC. El curs tindrà vuit sessions de tarda de dues hores cadascuna durant els mesos d'octubre i novembre. El preu del curs sencer és de 25€ per a socis de l'entitat i 50€ per a la resta.

El programa
Es farà una sessió introductòria, cinc sessions de correcció d’originals en català i dues sessions de correcció de traduccions, tot fent atenció en aspectes específics de la correcció d’acord amb els textos triats.

  1. Sessió introductòria. El professional de la correcció i l’actitud davant els textos: l’equilibri entre la normativa, el lector i el respecte a l’autor. Criteris de correcció d’acord amb el registre i eines de consulta a l’abast.
  2. Correcció d’acord amb la variació geogràfica.
  3. Correcció d’acord amb la variació idiolectal.
  4. Correcció de manlleus i xenismes.
  5. Correcció d’acord amb la variació local i generacional.
  6. Correcció de neologia.
  7. Correcció de traducció del francès.
  8. Correcció de traducció de l’anglès.

El material es distribuirà per correu als alumnes, perquè hi treballin d’una setmana per l’altra. El resultat de la pràctica es posarà en comú a l’aula.

Calendari
Les sessions es faran a la cinquena planta de l'Ateneu Barcelonès (Carrer Canuda, 6, de Barcelona) en horari de tarda de 18 a 20h alguns dilluns i dijous.
Sessions a l'octubre: dijous 3, dilluns 7, dijous 17 i dilluns 21.
Sessions al novembre: dilluns 4, dijous 7, dijous 14 i dijous 21.

Cal inscripció prèvia escrivint a aelc@escriptors.cat. L'aforament és limitat.