Tardor de Plaça del Llibre

La iniciativa aposta per vertebrar culturalment el territori amb cites a Castelló, València i Alacant durant la tardor i l’hivern. València acollirà la setena edició d’aquest esdeveniment del 30 d’octubre al 3 de novembre. Per a Alacant, es tractarà de la quarta entrega, que tindrà lloc del 14 al 16 de febrer. A aquestes cites s'hi suma Castelló, que celebrarà la primera la Plaça del Llibre del 24 al 27 d’octubre. L'objectiu de la iniciativa és mostrar al món la seva imatge renovada, reivindicar-se com a gran cita urbana de la literatura en la nostra llengua i defensar la necessitat de seguir creixent com a agent vertebrador del territori.

València
La setena edició proposa un programa molt ric d'activitats, presentacions i recitals, el concurs de microrelats i el Literary Maket 19, un espai de trobada per a professionals de l’edició. L'Associació hi celebra, a més a més, un micro obert dels socis de l'AELC amb acompanyament musical pensat especialment per a cada lectura dissabte 2 de novembre. Consulta aquí el llistat complet d'activitats
Dins la 7a Plaça del Llibre de València s'ha fet el lliurament dels Premis Plaça del Llibre dimecres 30 d'octubre a les 21.15 h a l'Octubre CCC (Carrer de Sant Ferran, 12) amb un sopar literari per continuar la vetllada després de l'entrega. Jaume Pérez Montaner, Rosa Serrano i la Societat Coral El Micalet són els guardonats amb els Premis Plaça 2019. El premi de trajectòria a Jaume Pérez Montaner l'ha presentat Gemma Pasqual, vicepresidenta pel País Valencià de l'AELC.

Premis Plaça
Premiats i representants durant el lliurament a l'Octubre CCC.

Dissabte 2 de novembre s'hi va celebrar un micro obert d'autors de l'AELC amb acompanyament musical de Mara Manuel Manuel (violí) i Miguel Ángel Cuadrado (piano). Hi van participar Carme Arnau Ors, Encarna Sant Celoni, Eduard Mira, Juli Capilla, Vincent Sanxis, Carles Enguix, Herminia Mas, Teresa Sanchis, Jesús Giron, Josepa Montagut Mariner, Empar de Lanuza, M. Carmen Sáez Lorente i les vocals de l'Assocació Lliris Picó i Pura Peris.

La Plaça del Llibre és un projecte coordinat per la Fundació pel Llibre i la Lectura (FULL) i organitzat amb la col·laboració de l’Associació d’Editors del País Valencià, el Gremi de Llibrers de València, el Gremi de llibreters independents de les Comarques d’Alacant, el Gremi de Llibreters de Castelló i Comarques, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana i Acció Cultural del País Valencià. La iniciativa, que forma part del Pla Valencià de Foment del Llibre i la lectura 2017-2021 (PVFLL) també compta amb el suport de la Generalitat Valenciana i Escola Valenciana, a més d’entitats corresponents a cada ciutat participant.