Associats a l'AELC poden gaudir de noves beques i de descomptes per a l'Escola d'Escriptura - fins al 8 de setembre!

Catalan
5 de juliol del 2017

Fins al 8 de setembre els socis de la nostra entitat poden optar a una beca per realitzar un dels cursos, presencials o virtuals, que ofereix l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès. Es pot optar a un sol curs de tots els que es donen en llengua catalana.

La Junta ha decidit continuar amb la mateixa dotació econòmica que els darrers anys: 5.000 euros de dotació per als cursos presencials, i 5.000 per als virtuals. La beca cobrirà el 75 per cent del preu total del curs, i per tal de poder fer arribar les beques al màxim de socis, no s'acceptaran sol·licituds d'aquells associats que ja hagin obtingut una beca en les tres últimes convocatòries (anys 2014, 2015 i 2016). Es procedirà a sorteig públic entre els candidats, de manera que s’aniran cobrint les places entre els socis que hagin enviat les sol·licituds, fins a arribar a cobrir la dotació corresponent.

L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana va iniciar aquest programa de beques l'any 2005, i l'any 2012 va ampliar-ne la dotació de 4.000 als 10.000 euros actuals. Durant aquests dotze anys aquest programa d'ajuts ha beneficiat a un centenar d'escriptors i escriptores de la nostra entitat.
 
D'altra banda, tots els socis de l'AELC gaudeixen d'un 5% de descompte en els cursos presencials i d'un 10% de descompte en els virtuals.


L'Escola d'Escriptura obre les inscripcions per al curs 2017/18
L'Escola ha iniciat la campanya de matriculacions per al curs 2017/2018, tant per als cursos presencials com per als virtuals, per al primer trimestre i anuals. Des que es va fundar, l’any 1998, més de 20.000 alumnes han passat per les aules de l’Escola.
 
Per als cursos presencials, el període d'inscripció és del 3 al 28 de juliol i de l'1 de setembre al 10 d'octubre de 2017, amb inici de les classes: a partir del dilluns 16 d'octubre. Per als cursos virtuals, el període d'inscripció és del 3 al 28 de juliol i de l'1 de setembre al 27 d'octubre de 2017, amb l'inici de les classes a partir del dilluns 30 d'octubre.
 
Un ventall de més de 100 cursos
Enguany, l’Escola proposa un ventall de més de 100 cursos, organitzats en cinc grans àrees: escriptura, oficis de l'edició, literatura i humanitats, narració i comunicació oral i seminaris i conferències. La durada dels cursos és molt variada –des de 10 hores fins a itineraris de 3 anys–, per tal d'adequar-se als interessos de cada alumne.
 
A més dels cursos presencials, l'Escola d'Escriptura ofereix cursos virtuals. S'ofereixen cursos de narrativa, novel·la, poesia, conte i redacció, amb el propòsit d'arribar a més persones i més lluny, i de donar resposta a la demanda creixent de formació on line en escriptura creativa. Amb aquests objectius, l'Escola compta amb el campus virtual d'escriptura més interactiu.
 
El claustre de l'Escola està format per gairebé un centenar de professors, tots ells escriptors, crítics literaris, professionals de les principals editorials de Barcelona o catedràtics universitaris de renom. Així mateix, l'Escola compta entre els seus col·laboradors amb un bon nombre dels creadors més destacats dins dels camps de la narració, la dramatúrgia, la poesia i la cançó d'autor.
 
Amb el curs de narrativa (90 hores/ 8 mesos), virtual o presencial, s'aprenen les principals tècniques narratives: construcció de personatges, tipus de narradors, creació d'escenes, classes de trames, conflicte narratiu, desencadenant i punts de gir, creació d'expectatives, temps i ritme del relat, descripcions, diàlegs, estils directes i indirectes. El curs permet trobar l'estil literari propi i començar a desenvolupar un projecte de novel·la, de llibre de contes o de llibre de no-ficció. Els alumnes que hagin cursat narrativa (primer any) poden continuar amb els cursos de l'Itinerari per a narradors, destinat a conèixer a fons les tècniques de l'ofici de narrar. Al mateix temps, per a qui desitgi conèixer a fons les tècniques de l'escriptura poètica, l'Escola ofereix un itinerari per a poetes, de tres anys de durada.

Visiteu la seva pàgina web a www.campusdescriptura.com


Categoria