Beques per a estades de treball a la vil·la de Marguerite Yourcenar

Catalan
13 de novembre de 2017

La Villa départamentale Marguerite Yourcenar ofereix a escriptors la possibilitat de realitzar estades a la seva residència per tal que puguin treballar en una nova obra literària.
 
S'accepta qualsevol idioma i gènere literari, exceptuant els treballs de recerca universitària, científica o tècnica. L'únic requisit és haver publicat, com a mínim, una obra a través d'un editor professional. Les edicions d'autor, doncs, en queden excloses.
 
La residència en qüestió és la fabulosa propietat familiar de Marguerite Yourcenar (1902-1987), situada al cor de les muntanyes de Flandes, a 40 Km de Lille i a tocar de Bèlgica. Té cabuda per a tres residents.

La vil·la ofereix quinze places cada any, per a estades d'entre un i dos mesos, amb un finançament de 2000€ mensuals. L'ajut econòmic es fa efectiu, com a molt tard, 60 dies després de l'inici de l'estada. El Conseil Général du Nord es fa càrrec, a més, del cost d'un viatge d'anada i tornada, que s'encarregarà d'adquirir la secretaria de la vil·la.

La beca també inclou allotjament individual a la casa, esmorzar i sopar, excepte els caps de setmana i festius. El dinar és a càrrec del resident. La vil·la disposa de cuina, menjador i sala d'estar comunitaris, de tres bicicletes i un cotxe, a més de totes les facilitats per a poder treballar (biblioteca, sala de treball amb impressores, fotocopiadores i accés a internet).

La persona que gaudeixi de l'ajut haurà de participar, com a mínim, en un esdeveniment literari públic organitzat per la vil·la, a la mateixa casa o a l'exterior (a escoles, fires de llibres, llibreries, biblioteques, etc.).

Cal enviar el següent material:

1. Formulari d'inscripció i formulari d'acceptació, emplenats i signats [descarrega'ls en francès - descarrega'ls en anglès].
2. Notícia bibliogràfica, en francès, de dues pàgines com a màxim (no s'accepta escrita a mà).
3. Una carta de motivació, en francès, d'una pàgina com a màxim (no s'accepta escrita a mà).
4. Quatre exemplars del darrer llibre publicat en francès.*
5. Quatre exemplars d'un altre llibre propi publicat en francès.*
6. Resum o sinopsi del manuscit pel qual se sol·licita la residència, d'una pàgina com a màxim (no s'accepta escrit a mà).
7. Recull de premsa amb comentaris de les vostres obres, 5 articles com a màxim.

* Per als autors que no tinguin cap llibre escrit o traduït al francès, es demana enviar extractes significatius de les obres traduïts al francès (10 pàgines com a mínim).

Cal enviar tota aquesta documentació a l'adreça:

     Villa Marguerite Yourcenar
     A. Françoise Bultez
     2266 Route du Parc
     59270 Saint-Jans-Cappel
     France

Per a qualsevol dubte o problema podeu contactar: tel. (00 33) 03 59 73 48 90 / Courreu-e: villayourcenar@lenord.fr
 

La data límit per formalitzar la candidatura és el 31 de gener de 2018. Un jurat internacional es reunirà la primavera de 2018, i els candidats seleccionats seran informats a mitjan juny de 2018. Les residències s'efectuaran entre els mesos de març i novembre de 2019.

Trobareu tota aquesta informació explicada al detall en aquest enllaç de la Villa Marguerite Yourcenar.


Categoria