Cursos de divulgació teatral de la Sala Beckett - descomptes pels socis

Catalan

L'Obrador internacional de dramatúrgia de la Sala Beckett ofereix un 20% de descompte als socis de l'AELC en els cursos que engeguen aquest mes de febrer. Es tracta de dos cursos divulgatius d'història i teoria teatral. Amb el descompte exclusiu per als socis de l'AELC, el preu és de 100€ per a cadascun dels cursos.
 
«La tragedia griega y Orestes: la clave de la comprensión de un fenómeno sociopolítico y cutural»
Del 9 de febrer al 29 de març (16h en 8 sessions) - dimarts de 18h a 20h.
L'idioma principal del curs serà el castellà.
Lloc: Fundació SGAE. Pg. Colom, 6, Barcelona.
Enllaç al curs.
Impartit per la dramaturga i traductora Kyriakí Cristoforidi, llicenciada en Estudis teatrals per la Universitat d'Atenes i en Filologia grega per la Universitat de Creta.
 
Estudia la tragèdia grega antiga com a fenòmen cultural, sociopolític i filosòfic. Se centra en l'anàlisi de la figura d'Orestes, intentant desxifrar de quina manera es perfila i com evoluciona el personatge a les respectives obres dels tres dramaturgs tràgics: Orestiada, d'Èsquil (trilogia); Electra, de Sòfocles, i Orestes, d'Eurípides. A traves de l'atrida Orestes, el curs examina el desenvolupament del gènere teatral, d'una banda, i de l'altra els canvis socials esdevinguts pels diversos aconteixements històrics del segle d'or grec, tenint en compte que el teatre i la societat sempre funcionen com a vasos comunicants. El curs intentarà projectar llum sobre el sistema d'interpretació que va desenvolupar i proposar el director Dimitris Rontiris pel que fa a la preparació actoral per a la posada en escena de les tragèdies gregues.
Més informació: obrador@salabeckett.cat - enllaç al curs.

«Pensamientos acerca del teatro político»
De l'11 de febrer al 7 d'abril (16h en 8 sessions) - dijous de 18h a 20h.
L'idioma principal del curs serà el castellà.
Lloc: Fundació SGAE. Pg. Colom, 6, Barcelona.
Enllaç al curs.
Impartit per la dramaturga i traductora Kyriakí Cristoforidi, llicenciada en Estudis teatrals per la Universitat d'Atenes i en Filologia grega per la Universitat de Creta.
 
El curs examina les condicions que denominen el "teatre polític". Estudia la temàtica i el plantejament de les obres selecciones, els diversos moments històrics de la seva creació i l'impacte que van provocar. Analitzarà obres de E. Piscator, B. Brecht, J. P. Sartre, A. Camus i A. Boal, així com l'obra de la dramaturga grega contemporània María Tranú i de Milo Rau. Després de l'exàmen de les circumstàncies que convergeixen a la politització de l'art dramàtic, es plantejarà la pregunta «La tragèdia grega és un teatre polític?», amb la finalitat d'extreure'n conclusions sobre la funcionalitat social del gènere tràgic.
Més informació: obrador@salabeckett.cat - enllaç al curs.


Categoria