Es convoca el VI Premi Manel Garcia Grau de poesia

Catalan

La Universitat Jaume I de Castelló ha convocat el VI Premi Manel Garcia Grau de poesia, que té com a objectius impulsar el conreu de la poesia en català, fomentar l'hàbit lector i recordar la figura de Manel Garcia Grau. Es convoca amb la col·laboració de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana i Perifèric Edicions.

Poden optar al premi qualsevol persona major d’edat sempre que el seu treball es presente escrit en llengua catalana. La temàtica és lliure i l'original ha de tenir l'extensió normal d'un llibre de poesia. Els treballs hauran de ser originals, inèdits i no podran haver estat guardonats en cap altre certamen literari. El termini d'admissió d’originals finalitza el dia 17 d'abril de 2015 inclusivament. El guardó és dotat amb un premi de 3.000€ abans d'impostos i la publicació de l'obra guanyadora en la col·lecció «Poesia» de Perifèric Edicions.

La composició del jurat es farà pública abans que finalitze el termini de presentació d'originals al web de la Universitat Jaume I –www.uji.es– en la secció "Premis i concursos" i als espais de difusió habituals de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

[Descarregueu-vos les bases del VI Premi Manel Garcia Grau de poesia]
[Consulteu la cronologia del premi]
 

Manel Garcia Grau (Benicarló, 1962 - Castelló, 2006) poeta, assagista, narrador i crític literari, a més de doctor en Filologia Catalana per la Universitat Jaume I de Castelló. Després del seu primer llibre de poemes Quadern d'estances (1988), segueixen vora una dotzena de títols dels quals s'han de destacar Llibre de les figuracions (1993), Al fons de vies desertes (2002), La mordassa (2003) o Constants vitals (2006). Amb la seva obra poètica guanya premis com el Vicent Andrés Estellés (1990), l'Englantina d'Or als Jocs Florals de Barcelona (1997), l'Ausiàs March (2000) o de manera pòstuma el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians de poesia (2007).

A més d'una sòlida trajectòria com a assagista, amb temes literaris i lingüístics com a principals interessos, Garcia Grau també prova el camí de la novel·la amb El Papa maleït (Planeta, 2003), una intriga novel·lística sobre el Papa Luna.

Col·labora en diaris i revistes, com ara Serra d'Or, Levante, Avui, Mediterráneo o Heraldo de Castellón, entre altres, amb articles d'opinió i crítica literària.

Fou soci de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, i vocal pel País Valencià (1997-2006).Categoria