Estades gratuïtes a una casa de l'escriptor a Finlàndia

Catalan
3 de juny de 2016

L'associació cultural Nuoren Voiman Liitto, del poble finès de Sysmä, ha tornat a obrir el procés de sol·licitud de places per optar a estades a la seva casa de l'escriptor. Sysmä és un poble d'uns quatre mil habitans, a 180 Km al nord de Hèlsinki, i la casa de l'escriptor, Villa Sarkia, està situada al bell mig del poble.
 
Les estades són d'entre un i tres mesos, gratuïtes, en habitació individual, però no hi ha inclosos els àpats. La residència és a prop de botigues de queviures, una llibreria, una biblioteca, dos bancs i quatre restaurants.  La convocatòria és oberta a escriptors i traductors literaris de menys de 40 anys, sense cap limitació pel que fa a la llengua de treball. L'autor seleccionat haurà de participar almenys en una ocasió d'algun esdeveniment cultural organitzat pel municipi i que es pot celebrar en algun dels diversos equipaments municipals, com l'escola, la biblioteca o el teatre.

Villa Sarkia té capacitat per a tres estadants, i a més d'allotjament a escriptors i traductors ofereix regularment seminaris i esdeveniments per artistes i investigadors de diversos camps artístics. És gestionada per l'associació cultural Nuoren Voiman Liitto, la qual s'encarrega també del procés de selecció de candidats.

Per a optar a una plaça cal enviar, traduït al finès o a l'anglès, el currículum professional, una o més cartes de recomanació i una explicació, de tres pàgines, com a màxim, del projecte que s'hi vol dur a terme. Cal especificar, també, la durada de l'estada que es vol fer a Villa Sarkia. Tots aquests documents cal enviar-los a: Nuoren Voiman Liitto, Fredrikinkatu 23 d 4, 00120 - Helsinki - Finland.

Fins al 31 d'octubre es pot presentar la candidatura per les estades compreses entre el primer de gener i el 30 de juny; i per les estades entre l'1 d'agost i el 31 de desembre, les candidatures són obertes fins al 31 de maig anterior.

Trobareu tota la informació en aquest enllaç en anglès.


Categoria