Jornades a Palma per a professionals de la literatura, el còmic i la il·lustració - 17 i 18 de juny

Catalan

L'Institut d'Estudis Baleàrics ha organitzat pels propers dies 17 i 18 de juny unes jornades de formació destinades a professionals i creadors del món de la literatura, el còmic i la il·lustració. Pot assistir-hi qualsevol persona vinculada en aquests sectors. L'assistència és gratuïta, i la inscripció obligatòria. Cal formalitzar la inscripció a través de l'adreça aplanas@ieb.caib.es

Les jornades es faran a l'Aula de Formació del Palma Arena (c. de l'Urguai, s/n, Palma).

Són impartides per Carlota Torrents, editora, agent literària a l'agència Sílvia Bastos i sotsdirectora del Màster en Edició de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, i per Natàlia Berenguer, agent literària a l'agència Sandra Bruna.

Programa

Divendres, 17 de juny

17 a 19 h. Carlota Torrents, de l’agència literària Sílvia Bastos.
Drets. Fires internacionals. Panoràmica de l'edició: mercat i dificultats.

Dissabte, 18 de juny

10 a 13 h. Natàlia Berenguer, de l’agència literària Sandra Bruna.
Com es prepara una fira: preparació de catàlegs i cites, com afrontar una reunió amb un editor, elaboració de material útil, etc.

16 a 18 h. Taller pràctic. Carlota Torrents i Natàlia Berenguer.
Els assistents posaran en pràctica tot el que s’ha vist a les sessions anteriors.

Les dues sessions se celebraran a la Sala de formació del Palma Arena. Per arribar cal entrar a l'aparcament gratuït i dirigir-se al fons. Allà uns cartells us dirigiran a la Sala de Formació.

CARLOTA TORRENTS
@​Miratge
Agent literària i sotsdirectora del Màster en Edició (UPF), i editora a Verdaguer Edicions
Ha estat vinculada al món dels llibres i la cultura des de sempre. Ha treballat a diverses cases editorials i va ser directora d'Eumo Editorial.  Com a gestora cultural ha treballat a la Institució de les Lletres Catalanes durant quatre anys on va participar en campanyes com L'Any del llibre i la Lectura (2005) i “Cap a Frankfurt” quan la cultura catalana va ser convidada a la Fira de Frankfurt l'any 2007. Ha estat cocreadora de la plataforma de lectura més gran del país «Què llegeixes» i actualment és sotsdirectora del Màster en Edició de la BSM-UPF, del qual en va ser alumna. Per continuar fent dits, com ho faria un pianista, fa d’editora a Verdaguer Edicions.

NATÀLIA BERENGUER GAMELL
Agent literària
Coneix el món editorial des de diversos vessants, l'editorial i el d'agència, un sector que la segueix sorprent a diari. Agent literària en els darrers nou anys a Sandra Bruna Agència Literària, anteriorment havia treballat cinc anys a l'Editorial Planeta de Grup Planeta després d'haver cursat el Màster en Edició a l'IDEC de la UPF, actualment UPF Barcelona School of Management. Li agraden les fires i les gaudeix. Diu que quan deixi d'aprendre i de passar-s'ho bé parlant de llibres i autors amb els editors, es plantejarà què vol ser de gran.

Consulteu el programa al web de l'Institut d'Estudis Baleàrics.

Categoria