La CE vol sancionar l'Estat espanyol per no adaptar-se a la legislació europea sobre entitats de gestió

Catalan
11 de desembre de 2017

La Comissió Europea vol sancionar l'Estat espanyol amb gairebé 124.000 € diaris per no haver adaptat la legislació a la Directiva 2014/26/UE sobre governança i transparència de les entitats de gestió de drets.


La Comissió Europea va anunciar dijous passat que ha decidit dur Espanya, Bulgària, Luxemburg i Romania al Tribunal de Justícia de la Unió Europea per no haver notificat, abans del termini límit del 10 d'abril de 2016, la plena transposició al seu ordenament jurídic nacional de les normes de la UE relatives a la gestió col·lectiva dels drets d'autor i drets afins, i a la concessió de llicències multiterritorials de drets sobre obres musicals per a la seva utilització en línia (Directiva sobre la gestió col·lectiva de drets, Directiva 2014/26/UE ).

En el cas de l'Estat espanyol, la Comissió demana al Tribunal de Justícia que li imposi una sanció de gairebé 124.000 € diaris, la més alta dels quatre països. Els procediments d'infracció contra aquests països es van iniciar al maig de 2016. Atès que no es van notificar les mesures de transposició, la Comissió va enviar un dictamen motivat a cada un dels quatre països al febrer de 2017. Fins avui, cap dels estats membres afectats ha comunicat a la Comissió l'adopció de les mesures necessàries per traslladar la Directiva al seu ordenament jurídic nacional.

La Directiva sobre la gestió col·lectiva de drets té l'objectiu de millorar l'administració de les entitats de gestió col·lectiva mitjançant la introducció d'una governança comuna, obligacions de transparència i normes sobre gestió financera. La Directiva sobre la gestió col·lectiva de drets constitueix una part fonamental de la legislació europea en matèria de drets d'autor.

Per a més informació, vegeu el comunicat de premsa de la Comissió Europea.

Categoria