L'Ajuntament de Barcelona anuncia el projecte de la Casa de les Lletres

Catalan
24 d'abril del 2017

El tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació de l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, va anunciar a través d'una roda de premsa el projecte d'un nou equipament a la ciutat, la Casa de les Lletres. Aquest nou equipament s’emmarca dins la Mesura de Govern del Sector del Llibre de l'Ajuntament.

En la nota de premsa enviada als mitjans, Collboni explica que la Mesura de Govern del Sector del Llibre «vol donar resposta al sector del llibre per aixoplugar i aprofitar les sinergies del món editorial i literari de la ciutat», en aquest sentit, es preveu la posada en funcionament de la Casa de les Lletres l'any 2019.

Segons el comunicat, amb això, es pretén «Mantenir i consolidar el lideratge editorial de Barcelona al món, apostar per la projecció internacional de Barcelona com a Ciutat de la Literatura, desenvolupar eines per facilitar que el sector pugui anticipar-se en l’anàlisi, la comprensió i la diagnosi dels canvis que s’hi estan produint; ordenar i racionalitzar el gran nombre d’iniciatives culturals públiques, i mpulsar el foment de la lectura amb idees renovadores en col·laboració amb les institucions i els organismes educatius».

La mesura preveu la posada en marxa La Casa de les Lletres de Barcelona, un edifici públic singular situat a la zona del 22@ del Poblenou, un espai pel sector del llibre a Barcelona que la ciutat ofereix per ser seu de les principals institucions, gremis i associacions del sector.

Aquest nou equipament vol posar en valor la fortalesa global del sector a la ciutat i centralitzar-ne les principals accions conjuntes; serà la seu de l’oficina Barcelona Ciutat Literària de la UNESCO i del Consorci de Biblioteques de Barcelona, a més d’afegir-se a la xarxa de fàbriques de creació de la ciutat com a espai de residència de creadors. Segons el tinent d’alcaldia, Jaume Collboni: «La Casa de les Lletres és la conseqüència física d’aquesta mesura de govern».

Podeu descarregar la mesura de govern, informació sobre La Casa de les Lletres i imatges en aquest enllaç.

Jaume Collboni ho presentarà dimarts 25 d'abril a les set del vespre a la llibreria Calders (Ptge. Pere Calders, Barcelona).

Categoria