Les conseqüències del TTIP per a la literatura

Catalan
10 de novembre de 2015

La presidenta de l'AELC, Bel Olid, participa aquest dimarts al matí a la jornada «TTIP i cultura. Riscos i oportunitats de l'Acord Transatlàntic de Comerç i Inversió per al sector cultural», organitzada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Bel Olid ha format part de la taula rodona «Impactes del TTIP en el sector editorial», amb representants del món literari i editorial català, europeu i dels Estats Units, per identificar i analitzar els principals riscos i oportunitats del TTIP per al nostre sector. L'han acompanyada Cécile Déniard, membre de la Junta Directiva de CEATL; Pierre Dutilleul, president de la Federació Europea d'Editors; Patrici Tixis, president del Gremi d'Editors de Catalunya i Lui Simpson, directora de l'Associació Americana d'Editors International Enforcement & Trade.

La presidenta de l'AELC hi ha defensat un element bàsic com és la inclusió del sector editorial dins l'excepció cultural, que permetria la defensa dels drets morals i econòmics dels autors, el manteniment del preu fix del llibre o la protecció de les llibreries, entre altres.

Trobareu el programa de la jornada en aquest enllaç, també podeu seguir-la a Twitter a través de l'etiqueta #TTIPcultura.


Categoria