Torna Liber reivindicant la solidesa del sector editorial

Catalan

La Fira Internacional del Llibre, Liber, que organitza la Federació de Gremis d'Editors d'Espanya successivament a Barcelona i a Madrid, tindrà lloc enguany del 7 al 9 d'octubre a Madrid. Es tracta de la major plataforma internacional de negoci de la potent indústria editorial de l'Estat, i un punt de trobada professional per establir contactes, informar-se de les tendències del sector i descobrir les possibilitats que els mercats emergents ofereixen a aquesta indústria.

L'objectiu d'aquesta 33a edició és convertir la Fira en una reivindicació del sector editorial, la indústria cultural amb més facturació de l'Estat espanyol. El repte de la Fira és confirmar el canvi de tendència que la mateixa Federació de Gremis va anunciar fa setmanes amb la publicació de les dades de vendes de llibres del 2014, en què la indústria editorial va créixer un 0,6% respecte 2013, després d'un lustre de pèrdues continuades [veg. notícia].

Per a fer-ho possible la Fira posarà en marxa l'innovador Programa de Prescriptors d'Interès Prioritari –PICE 2015–, per a atreure bibliotecaris, agents editorials, professors universitaris, editors, periodistes i responsables d'organismes públics. Un centenar de professionals del llibre de més de 25 països, amb capacitat de prescriure, recomanar i comprar llibres de la indústria editorial espanyola. Per a seleccionar els professionals que han convidat, l'organització ha tingut en compte les suggerències dels gremis i associacions que formem part de la Federació de Gremis d'Editors d'Espanya i d'experts en comerç exterior.

Més de 450 expositors mostraran les principals novetats i s'espera una afluència d'almenys 10.000 visitants. Com cada any també hi haurà un programa d'activitats de tipus professional, que reunirà a personalitats del sector i oferirà l'oportunitat d'intercanviar idees i experiències sobre temes actuals. Fa uns anys que aquestes activitats estan enfocades a la difusió de nous projectes, models de negoci i bones pràctiques en l'àmbit digital. Paral·lelament, per tal d'augmentar la difusió i coneixement de Liber fora del seu àmbit estrictament professional s'han organitzat un seguit d'activitats per a lectors i públic en general, «Liberatura», una experiència inaugurada amb èxit l'any passat a Barcelona.


Descarregueu el programa d'activitats professionals en aquest enllaç.

Categoria