Autors i Autores

Sergi Belbel

De l'obra Després de la pluja

"[...] Entra la Directora Executiva. Va directa a la Secretària Rossa, sense mirar ningú més. El Missatger Local i la Secretària Pèl-Roja continuen fent-se petons apassionats durant tota l'escena. La Secretària Morena mira el cel amb un somriure.

DIRECTORA EXECUTIVA:
Vol ser la meva Secretària? O és vostè també una escaladora estúpida o una hipòcrita traïdora que no s'acontenta amb una feina tan excitant i tan honrada com la seva i només aspira a ser alguna cosa més que això sense tenir les mínimes aptituds bàsiques i imprescindibles per ser-ho?

SECRETÀRIA ROSSA:
Dona, així, d'entrada...

DIRECTORA EXECUTIVA:
És que jo marxo de l'Empresa, sap? He dimitit del meu càrrec. Fa exactament una hora i cinc minuts. Té tres segons per pensar-s'ho. Començarem a treballar demà. Vostè i jo. Les dues soles. La meva idea és senzilla. Petita empresa qualsevol, sigui quina sigui, això en realitat no importa, sense afany de lucre, només amb afany competitiu, pel plaer de la feina, pel plaer de saber-se i de sentir-se autèntiques capdavanteres en la feina. Encara no sé quina, però si vostè vol, podem parlar-ne ara mateix i triar la que ens agradi més, a mi en realitat no m'importa, triï vostè mateixa: assessoria d'imatge, assessoria fiscal, assessoria jurídica, control i selecció de personal, promoció d'empresa, pre-producció industrial, postproducció, management, disseny publicitari, control publicitari per empreses, reciclatge i docència privada, programació informàtica, assistència tècnica informàtica, gestoria administrativa empresarial, agència immobiliària, assegurances, servei de préstec primera segona hipoteca, administració de finques, facturació, crèdits, serveis psicotècnics, psicomotrius, mnemotècnics, gabinet psicològic, d'assistència social, mecenatge artístic, agència literària, matrimonial, escola d'estètica, massatge-relax, contactes, quina li agrada més?

SECRETÀRIA ROSSA:
Contactes. Vull ser la seva secretària."

(De l'escena 14 de Després de la pluja. Barcelona: Lumen - Ramon Miquel i Planas - Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, 1993, p. 146-147)