Autors i Autores

Arian Botey Prat

Pòrtic

Arian Botey i Prat (Granollers, 1943) és pèrit industrial i escriptor.

Aficionat al cinema i al teatre des de la infància, participa en la realització dels primers films en 8 mm en les primeres emissions de Ràdio Granollers, on tira endavant més de cent programes infantils («L’ocell de paper») i altres de poesia o de música. També participa en les primeres emissions de TV local de Granollers el 1987, i de Sant Celoni, Igualada o Vilanova del Camí.

És autor dels guions de llargmetratges per cinema «El pecat de Belle», «Estiu amb Nit» i «Los hijos de Sikún» i de diverses obres de teatre, entre les quals destaca Res és gris, que va ser estrenada pel grup Quatre per Quatre. Ha publicat les novel·les Montsemar i les estrelles (Granollers, 2002), El pecat de Belle (Granollers, 2004), Mossegades al cor (Alpina, 2016), El factor sàndric (Alpina, 2019) i Àngels del quitrà (Foment, 2021). També ha participat amb textos humorístics i eròtics en els llibres Montseny eròtic i Montseny amb un somriure del Grup d’Escriptors del Montseny.

S’ha dedicat professionalment al món del vídeo, la televisió i el cinema des del 1983. Ha fet molts treballs en vídeo, entre els quals destaquen Fauna Secreta, amb Joan Fontcuberta, que és al MOMA de Nova York i ha passat al fons d’art del MACBA; i Fricciones, Regular i Anel de l’artista galleg Xoan Anleo, exposats al CEGAC de Santiago de Compostel·la, a més de treballs per a CaixaForum, el MNAC i altres.

Ha escrit articles en publicacions locals i comarcals com Plaça Gran, El Pou Calent, La Pipa, Nació Granollers i, actualment, escriu a El 9 Nou.

És casat, té dos fills i cinc netes i un besnet en camí.

És soci de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC).
 

Pàgina elaborada per Sara Serrano per a l'AELC.
Documentació i fotografies: arxiu de l'autor.