Autors i Autores

Ramon Breu

Pòrtic

Ramon Breu (l'Hospitalet de Llobregat, Barcelonès, 1956). Viu entre l'Hospitalet de Llobregat i Olost de Lluçanès. És llicenciat en Història Contemporània per la Universitat de Barcelona i diplomat en Sociologia per l'ICESB. Actualment fa de professor de secundària i coordina el projecte Cinescola, un portal en català dedicat a l'educació en comunicació audiovisual.

És especialista en alfabetització mediàtica i és formador de professorat, a més de ser autor de diversos llibres i articles de l'àmbit educatiu. La seva dilatada carrera en l'àmbit de l'educació cinematogràfica va iniciar-se en el camp del cineclubisme i del cinema amateur ja en els anys setanta, i en la difusió de la cultura audiovisual en àmbits populars.

Ha rebut diferents premis relacionats amb la seva trajectòria educativa. És col·laborador de les revistes Aula de Secundaria i Perspectiva Escolar, així com del Memorial Democràtic, del Consell de l'Audiovisual de Catalunya, de l'Associació de Mestres Rosa Sensat i de Docs Barcelona. Una de les seves línies de treball vincula l'educació, el cinema i el coneixement històric.

Ha publicat les obres de ficció El cine de Claudia (2014) i Valents aventurers de la nit (2015) dirigides al públic juvenil; així com les novel·les La Mirada del Voltor (2013), Històries secretes (2014), La veritat no serveix de res (2016) i Temps de plom (2018), que incideixen en el neguit per a dignificar la memòria tan personal com col·lectiva.

És soci de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.

Contacte amb l'autor.Pàgina elaborada per Josep Miàs per a l'AELC.
Documentació, textos i fotografies de Ramon Breu.