Autors i Autores

Roser Burgués

Roser Burgués a Castelló de Farfanya, una de les localitzacions de la novel·la La Indiana.
L'autora, d'esquena, signant La Indiana.
L'autora signant La Indiana el dia de Sant Jordi.

Biografia

Roser Burgués i Ventura neix l'any 1955 a Castelldefels (Baix Llobregat) i actualment resideix a Cabrils (Maresme).

Llicenciada en Psicologia, en Infermeria i amb estudis de logopèdia, ha treballat de psicòloga escolar i a l'Hospital de Sant Pau.

La seva primera novel·la, La Indiana (2015), sorgeix dels cursos que l'autora imparteix a l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès. La novel·la és la biografia ficcionada de Claire Pourpière, una dona independent que va viatjar a Cuba tota sola a la recerca d'un futur millor per la família i els fills. Aquesta novel·la, en què l'autora també repassa els principals esdeveniments històrics de mitjan segle XIX i començaments del XX, queda finalista, sota el títol provisional de Claire Pourpière, del Premi Gregal de novel·la històrica del 2014, de la 47a edició del Premi Josep Pla de prosa en català i de la 34a edició del Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull. Apareix publicada l'any 2015 a l'editorial Gregal, sota el títol definitiu de La Indiana.

Ha publicat també dos àlbums il·lustrats per a primers lectors, El senyor O i la senyoreta I es fan amics (1988), El senyor O i la senyoreta I van al mar (1988) i ha creat Les Magilletres, una sèrie televisiva de dibuixos animats, produïda per Cromosoma TV, Full Animation i Televisió de Catalunya. La sèrie es va começar a emetre en la dècada de 1990 per diverses televisions com TV3 i televisions d'Andorra, Finlàndia i Japó, entre altres.