Autors i Autores

Assumpció Cantalozella

Coberta de la novel·la Corpus de Sang.

Corpus de Sang.

Els fets del Corpus de Sang són envoltats de múltiples revoltes arreu del territori català. Una de les més significatives va ser la que s’originà a Santa Coloma de Farners, explicada per l'historiador Josep Maria Millàs i Vallicrosa. Amb totes les referències documentals que l'avalen, ha servit de guió a l’autora per a descobrir-hi els personatges, pagesos i soldats, protagonistes d’aquells fets.

La novel·la s’inicia en una naixent història d’amor entre una pagesa de Riudarenes que té el marit a treballar fora de casa i un soldat del rei, un mercenari castellà.

Simultàniament, entrem a la vida de Pau Claris, el president de la Generalitat que haurà de prendre la decisió de trencar definitivament amb el rei Feli IV, i acceptar l'ajut de França. L'ajut del Dr. Simon i del Dr. Busquets avalen aquest pla de la novel·la.

A Corpus de Sang, seguim totes les conxorxes que omplien la ciutat on s'hi havia de decidir tants fets d'estat. Els afrancesats, els fidels a Pau Claris, els pagesos revoltats, els artesans i menestrals, que veiem dins el Consell de Cent, veritable govern de Barcelona. I, enmig de les conxorxes, una gran història d'amor entre un afrancesat i la filla d'un comte filipista obligada a casar-se amb un altre filipista. Si poden seguir fidel als seus amors ens ho descobreix la novel·la cap al final.

Al costat de les trifulgues polítiques, de la batalla de Montjuïc, amb la Coronel·la , veritable exèrcit ciutadà, descobrim l'ambient de la petita noblesa barcelonina i penetrem pels passadissos secrets per a seguir les ordres d'uns nobles de qui no sabem la identitat fins al final de l'obra.

Tot i el mosaic de situacions que vivim al Corpus de Sang, dos fils conductors ens guien fins al final: el de les vivències de Pau Claris i el dels amors del soldat amb la pagesa, que descobreixen la veritable situació del poble.

Corpus de Sang, juntament amb El falcó del comte, va ser escollida al programa “El favorit” que Antoni Soler va fer a TV3, amb la col·laboració expressa de l'historiador, especialitzat en història de l'economia, Oriol Junqueras.

La novel·la va tenir una edició especial, duta a terme per Sàpiens.