Miquel Català
Associació d'Escriptors en Llengua Catalana
Pòrtic

Miquel Català és el pseudònim literari de Miquel Llàtzer Paños (Algemesí, 1961) per a la creació poètica. Llicenciat en Filologia catalana per la Universitat de València, ha exercit la docència des del curs 1986-87 en diferents instituts del País Valencià.

Ha publicat els següents poemaris: Poemes de la nina libèl·lula (2012, editorial Germania), Poemes de la nina mandarina (2014, editorial Germania), Cavallet de mar (2015, editorial Neopàtria), La llum del far (2017, editorial Neopàtria); i ha aparegut a les antologies Estels de paper. Vint-i-un poetes per al segle XXI (2012, editorial Germania, cur. Manel Alonso), La Poesia, una sola veu, I trobada a Vinaròs (2014, Fundació Caixa Vinaròs) i a Poemes. I Trobada poètica de l'Editorial Neopàtria (2015).

Ha participat en nombrosos recitals de poesia, en solitari i col·lectius, tot portant la seua poesia a qualsevol indret de l'àmbit lingüístic català, acompanyat dels músics Àlvar Carpi, Rubén Marqués, Josep Ribes (Xaua), Miguel Alonso, Xavi Herrero, Víctor Estarelles, Vir Camarasa, Tomy Colomina, la veu de Salomé Villalonga, i molts amics amb gran afecte a la rapsòdia, com Joan Femenia, Mila P. Montaud, Txin J. Ruiz, Carme López, Patrícia...

Entre els llocs visitats, a destacar, Alzira, València, Dénia, Ciutadella, Palma, Barcelona, Algemesí, Ontinyent, Vaquèira, Alacant, Sueca,Vinaròs, Xàbia, Castelló de la Plana, Canet de Mar, Montblanc, Guadassuar i Alcoi.

En els darrers anys ha compartit poemes propis i fragments de poesia de diversos autors en llengua catalana al seu bloc personal Lletres en xarxa, així com a distintes xarxes socials, on també hi ha notícia dels recitals i ressenyes dels seus poemaris.

És soci d'Acció Cultural del País Valencià, de Xúquer Viu, del Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament del PV (STEPV), i de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.Fotografia © Miguel Alonso Solbes.
Documentació de l'arxiu personal de l'autor.--------------------