Autors i Autores

Carles Cortés

Pòrtic

Carles Cortés (Alcoi, 1968), doctor en Filologia Catalana per la Universitat d'Alacant, és professor titular de literatura catalana contemporània. Actualment és vicerector de Cultura, Esports i Política Lingüística d'aquella Universitat.

Té publicades quatre novel·les –Veu de dona (2001), Marta dibuixa ponts (2003), Els silencis de Maria (2008) i Sara, la dona sense atributs (2010)– que han tingut diverses edicions, i que han estat objecte d'adaptacions teatrals: Veu de dona (2005), Silencis (2009), La dona sense atributs (2013). És autor d'altres peces teatrals i de diversos relats breus. Recentment, ha guanyat premis com el de narrativa eròtica La Vall d'Albaida (2009) o el de Teatre Ciutat d'Alcoi (2011).

És autor de diverses antologies sobre escriptores catalanes contemporànies i de monografies sobre pintura i literatura. És membre de l'Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana. A nivell internacional, forma part des del 2002 de l'Équipe Internationale de Recherche sur les Interférences des Codes (TRAVERSES) de la Université Paris VIII-Saint Denis; i des del 2009, del Centre de Recherches Interdisciplinaires sur les Mondes Ibériques et Contemporains (CRIMIC) de la Universitat Paris IV-Sorbonne.

Entre 2013 i 2022 va ser vocal al País Valencià de la Junta de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.



Pàgina elaborada per Carme Ros per a l'AELC.
Documentació i Fotografies: Arxiu personal de l'autor.