Autors i Autores

Catalina F. Isern i Fiol

Pòrtic

Catalina F. Isern i Fiol neix a Consell (Mallorca), l'any 63, filla d'en Pep (futbolista) i de na Mª Magdalena (mestressa de casa), on va viure tota la seva infantesa, fins que es traslladà a Palma per cursar els seus estudis fins als vint-i-un anys.

Actualment viu a Algaida, alternant breus estances a Barcelona cada 3 mesos, ciutat que estima, confessa, molt més que la seva pròpia. Aquesta ciutat, en efecte, la va acollir des de molt jove i li va obrir totes les portes.

La seva història laboral, després de deixar els estudis sense acabar, foren d'Administració i direcció a diferents empreses fins que fundà la seva pròpia amb, tan sols vint-i-un anys. Des de nina, la literatura és la seva vocació i passió, però per motius familiars els seus estudis es varen basar en l'Administració i Agrari. L'any 1985, amb tan sols vint-i-dos anys, veu publicat el seu primer llibre I les flors quan naixeran?, mereixedor del segon lloc del Certamen literari "Es Faç", l'any 84. A partir d'aquest moment sap ben clar que és aquest el camí que li agrada. Té novel·la escrita i prosa poètica, encara que la poesia és el seu fort. És membre fundadora de la Revista Hispanoamericana Catarsis, de literatura.

És sòcia de l'AELC.

Pàgina elaborada per Toni Terrades per a l'AELC.
Documentació: Catalina F. Isern.
Fotografies: Arxiu personal de l'autora.