Autors i Autores

Jordi Sedó

Pòrtic

Jordi Sedó i Solé (Barcelona, 1954) viu al Vallès Oriental des de 1994.

La seva obra abasta bàsicament tres gèneres: la narrativa, l'article periodístic i l'assaig, modalitats aquestes últimes, en què ha escrit fonamentalment sobre sociolingüística i, en menor mesura, sobre educació. També ha publicat materials per a la docència.

És soci de l'Associació de Sociolingüistes de Llengua Catalana, de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, i d'Òmnium Cultural i és membre de la Comissió Jurídica de la Plataforma per la Llengua; i sempre s'ha mantingut en la línia de la defensa de la recuperació i el manteniment de la cultura i la identitat nacional catalanes.

Jordi Sedó, que és llicenciat en filologia catalana i mestre, domina correctament set idiomes i és un expert conferenciant. Ha dedicat 45 anys de la seva vida a la docència, però també ha col·laborat com a assessor lingüístic amb diverses editorials i ha actuat com a dictaminador de narrativa en una d'elles; ha exercit el càrrec de delegat territorial adjunt al Departament d'Ensenyament i ha estat director pedagògic del Centre d'Art i Noves Tecnologies Can Font, de les Franqueses del Vallès.

Ja jubilat de la docència, actualment es dedica a escriure assaig i articles periodístics sobre llengua, política i educació i també llibres de narrativa; continua la seva activitat com a conferenciant i és jutge de pau del municipi on resideix.

Contacte amb l'autor: jsedo@xtec.catPàgina elaborada per Carme Ros per a l'AELC.
Documentació: Arxiu personal de l'autor.
Fotografies: Arxiu personal de l'autor.