Autors i Autores

Joan Manel Martí i Llufriu

Pòrtic

Joan Manel Martí i Llufriu (Ciutadella, 1967), també conegut com a Nel Martí, és professor, escriptor i polític.

Llicenciat en Ciències Biològiques per la Universitat de Barcelona i professor de Matemàtiques a l’Institut d'Ensenyament Secundari M. Àngels Cardona i Florit de Ciutadella (Menorca), ha publicat llibres d’assaig i escriu habitualment a la premsa.

Entre d'altres, va ser Secretari General del Partit Socialista de Menorca entre 1997 i 1999, i coordinador general de Més per Menorca entre 2017 i 2019. També ha estat diputat del Parlament de les Illes Balears entre els anys 2011 i 2019.

Destaquen les seves obres Maria Àngels Cardona i Florit: la flora i el paisatge de Menorca (IME, 1999), L'art d'educar (El Far, 2002), l'assaig sobre el fet religiós analitzat des de l’agnosticisme i el laïcisme Les raons del sentit no són les raons de Déu (Documenta Balear, 2009), La nació dels menorquins (Documenta Balear, 2010) i Temps d’educar (Documenta Balears, 2019). L'any 2021 apareix El somni menorquí(nista), un assaig sobre els antecedents i aspiracions del menorquinisme polític al llarg de la història, i el 2022, Reinventar-nos per ser un (nou) país (Nova Editorial Moll), sobre el Congrés de Cultura Catalana a Menorca. Al llarg del 2023, publica Joan Timoner i Petrus. Aproximació a l'obra de l'assagista polític, filòleg, poeta, músic i paisatgista menorquí (El Gall Editor), L'Obra Cultural Balear de Menorca (1973-1982) (Lleonard Muntaner Editor) i Déu sense armaris. Confidències de dos capellans (El Tall Editorial).

És soci de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (AELC).
Pàgina elaborada per Sara Serrano per a l'AELC.
Documentació i fotografia: arxiu personal de l'autor.