Autors i Autores

Miquel-Lluís Muntané

Biografia

Miquel-Lluís Muntané i Sicart neix a Barcelona l'any 1956. La seva formació va ser gairebé tan àmplia i diversa com les activitats a les quals s'ha dedicat: professor d'ensenyament secundari, musicòleg, sociòleg, locutor de ràdio, publicitari, periodista... Però tots aquests camins no l'han apartat de la seva vocació literària, sinó que l'hi han anat conduint, cada cop d'una manera més precisa.

El 1980, amb un grup de joves companys, funda la revista Saba Poètica, de la qual fou editor i director al llarg dels dotze anys que la publicació va existir. Col·labora, des de fa anys, als mitjans de comunicació, entre els quals, Cultura, Catalònia, Avui, El 9 Nou, El Temps, Revista de Catalunya, Serra d'Or i Caràcters, i les emissores Ràdio Nacional d'Espanya a Barcelona, Catalunya Cultura i Onda Rambla.

Intel·lectual polifacètic, sovint s'ha declarat un "corredor de fons", més partidari de l'elaboració d'una obra consistent que no pas de la recerca de l'èxit immediat. S'estima especialment la poesia de Màrius Torres, els contes de Txèkhov, el jazz, la música barroca, la pintura de Joan Ponç i el cinema de Visconti.

Un dels aspectes més significatius de la seva personalitat és la participació en el món de l'associacionisme cultural. Muntané ha estat president de la Federació Catalana d'Associacions UNESCO, i en l'actualitat ho és de l'Associació de Crítics i Comentaristes Musicals en Llengua Catalana. Així mateix, és vicepresident de la Penya Literària Joan Santamaria, patró de la Fundació Miquel Arimany i membre del Consell de la Cultura de Barcelona.

En col·laboració amb Júlia Ferrer, ha realitzat diverses traduccions del francès, entre les quals destaquen Tots els matins del món, de Pascal Quignard o Les nits salvatges, de Cyril Collard. Entre 1988 i 1992 va ser traductor de l'edició catalana de la revista El Correu de la UNESCO.