Autors i Autores

Sebastià Oliveras

Pòrtic

Sebastià Oliveras (Capmany, Alt Empordà, 1952) és mestre i llicenciat en Filologia Anglogermànica per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha fet de mestre a l’escola pública fins a la seva jubilació i ha dirigit, amb un grup d’altres autors, el Diccionari pràctic i complementari de la llengua catalana. 

Ha publicat poemes i escrits en diferents opuscles, revistes i antologies. Destaca la Balada del senyor Ramon, una obra poètica en 77 cants. Es tracta de poesia eròtica ambientada en diferents moments històrics de Catalunya. L'autor confessa que mai no s'ha divertit tant com quan va escriure aquest llibre i el recomana a tothom que vulgui passar una bona estona. En la faceta poètica, també hi trobem el poemari Del pati de l’escola estant, un llibre de poemes infantils il·lustrat per Eva Riubrugent. 

Més recentment, i juntament amb la seva néta Nora, ha escrit Tres amics ben diferents: l’Avi, la Néta i la Gossa / Three very different friends: the Grandad, the Granddaughter and the Dog. És un llibre bilingüe català-anglès, de 13 capítols, en què es comenten temes actuals i quotidians, com ara l’esport, l’anorèxia, la mort, la guerra, el racisme, els costums d’alguns animals o les tradicions catalanes. 

És membre del grup Amics de les Lletres Garrotxines i del Capítol Nobiliari dels Homes de Paratge del Principat de Catalunya. 

És soci de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC). 

Documentació i textos de l'autor. 
Pàgina elaborada per Sara Serrano per a l'AELC. 
Fotografies de l'arxiu personal de l'autor.