Autors i Autores

Carme Pagès

Carme Pagès.
L'autora.

Biografia

Carme Pagès Pérez neix a Figueres el 19 de desembre de 1948, filla d’un pare figuerenc, empresari de transports i d’una mare sempre atenta als dos fills que va tenir, la Carme i en Joan. De ben jove mostra fal·lera per les lletres i per l’estudi del català, que no aprèn a l’escola. Acaba fent classes de català per adults i corregint textos per ajuntaments, impremtes i col·lectius. 

Exerceix el càrrec de secretària d’Òmnium Cultural de l’Alt Empordà de l'any 2000 al 2012. Actualment, forma part de la Junta de l’Associació Cultural Atenea, com a secretària, una entitat que vetlla per la cultura a Figueres i organitza conferències, cursos de literatura universal, el Cicle Aula Oberta, així com presentacions de llibres i recitals de poesia, cada divendres, a la seu del Casino Menestral figuerenc. 

La curiositat per la seva llengua la condueix, ja amb 49 anys, a estudiar Filologia Catalana. En cursa dos anys a la UdG però, per raons familiars, acaba la carrera llicenciada per la UOC. 

Rep alguns premis de poesia, que l’encoratgen a seguir endinsant-se introspectivament en l’ànima humana, les passions i els sentiments.

La coneixença de dues escriptores ben reconegudes, M. À. Anglada i Renada-Laura Portet, la mouen a escriure assaig. Publica dos estudis poètics sobre la seva obra: El solatge clàssic en la poesia de M. À. Anglada i Renada-Laura Portet, la seva essència, en què se submergeix en la més pura essència del significat i del significant de la paraula feta poesia emergida de l’ànima creadora.

Diferents músics han posat harmonioses notes a poesies de Carme Pagès, entre els quals, el traspassat Odiló M. Planàs, monjo de Montserrat que havia estat director de l’Escolania, autor de la música de Verdaguer: l’esperit d’un poble.