Autors i Autores

Conxita Tarruell

La Kora i el Griot. Viatge a les tradicions ancestrals de Benín i Burkina Faso.

Aquest llibre el componen els relats dels viatges que va fer l'autora a Benín i a Burkina Faso entre el 2017 i el 2019. Amb la seva amiga Rosa, emprenen aquestes rutes per endinsar-se a l'Àfrica negra i connectar amb la seva terra i la seva gent.

En el primer viatge, a Benín, passegen pels mercats plens de vida, participen en una cerimònia vudú a Grand Popó, trepitgen la terra on es comercialitzava amb els esclaus, Ouidah, es pengen una serp al coll al Temple animista de les Pitons, comproven la diversitat de formes de vida en els poblats del País Somba, coneixen un sacerdot animista a Taneka Koko, i gaudeixen d’un passeig en barca per la ciutat lacustre de Ganvié.

Al viatge a Burkina Faso participen en festivals de música a Bobo-Dioulasso, al llac de Bauzoulé veuen com donen menjar als cocodrils sagrats, entren a les cases de l’enigmàtic País Lobi, dormen en una sukala a Gaoua, i al País Kassena queden impressionades per la decoració de les cases.

Tot això i molt més és el que viuen aquestes viatgeres en les seves rutes. El relat està escrit en un llenguatge planer perquè el lector pugui submergirse en la màgia d’aquestes terres i gaudir de les meravelles i els grans contrastos que ens ofereixen.