Autors i Autores

Núria Cadenes

Pòrtic

Núria Cadenes i Alabèrnia (Barcelona, 1970) és escriptora i treballa de llibretera i periodista.

Els dos primers llibres que va publicar tenen relació directa amb el seu empresonament (detinguda als divuit anys per qüestions polítiques, en va passar gairebé sis en diverses presons de l'estat i el seu cas va ser objecte d'una intensa campanya de solidaritat): Cartes de la presó (un recull d'algunes de les missives que havia enviat a casa) i Memòries de presó (el relat dels quatre primers anys de captiveri). Un cop alliberada, va publicar la novel·la El cel de les oques i, ja instal·lada a València, on continua vivint (arran de mar, al Cabanyal), la biografia d'Ovidi Montllor L'Ovidi.

Els seus darrers treballs acaben de mostrar una creativitat heterogènia: ha publicat una incitació a conèixer la part més meridional del país, Vine al sud! Guia lúdica del País Valencià, i el recull de contes AZ, amb el qual va guanyar, el 2008, el Premi de Narrativa Ciutat d'Elx. El 2013 publica El banquer, i el 2016 rep el premi Crims de Tinta del festival BCNegra per Tota la veritat.

Entre 2013 i 2021 és vocal al País Valencià de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.Pàgina elaborada per Carme Ros per a l'AELC.
Documentació: Arxiu personal de l'autora.
Fotografies: Arxiu personal de l'autora.