Autors i Autores

Jordi de Manuel

Pòrtic

Jordi de Manuel i Barrabín (Barcelona, 1962) és professor de ciències de la naturalesa i escriptor. Compagina la literatura amb la docència i la recerca. És membre de la Societat Catalana de Ciència Ficció i Fantasia (SCCFF).

Ha publicat contes i novel·les per a infants i adolescents: El pes de la por (1998, juntament amb Sílvia Vega), El somni de la nena bruna (Premi de Literatura Infantil Ciutat d’Eivissa, 2000), De tots colors (2001), Els ulls d’Abdeslam (2001), Set de llops (2003), o El beuratge (2003).

També ha escrit novel·les i contes per a adults: Tres somnis blaus (Premi Valldaura, 2000), Cels taronges (Premi Ciutat de Mollerussa, 2001), Cabells porpres (Premi Pere Calders de Literatura Catalana, 2002), Pantera negra (Premi de Prosa de Ficció Sant Just Desvern, 2004, amb el pseudònim Joan Gols) o Calcs (Premi Manuel de Pedrolo de Ciència Ficció, 2005). Amb el recull de relats Disseccions (2001), guanyà el premi El Lector de l'Odissea, l'únic guardó literari en què participa un jurat format per cent lectors.

Ha publicat també diversos articles de recerca d’àmbit biològic, així com nombrosos treballs en innovació i didàctica de les ciències naturals. Ha format part de grups de treball que per les seves aportacions a la didàctica de les ciències han estat distingits amb els premis Barcanova a la renovació pedagògica (1992), Fundació Enciclopèdia Catalana a la recerca i innovació pedagògica (1996) i Eudald Maideu (1998).

És soci de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana.


Pàgina elaborada per Carme Ros per a l'AELC.
Documentació i Fotografia: Arxiu personal de l'autor.