Autors i Autores

Jaume Fàbrega

Coberta del llibre Pa amb tomàquet.
Coberta del llibre Memòries del gust. La cuina familiar al Pla de l'Estany.
Coberta del llibre La cuina surrealista. Dalicatessen de Salvador Dalí.
Coberta del llibre Les postres i els pastissos de l'àvia.
Coberta del llibre El gran llibre de la cuina de les àvies.

Obra

Gastronomia

  • La cuina gironina. Barcelona: Laia, 1986.
  • Cuina de l'Empordà i la Costa Brava. Barcelona: La Magrana, 1990.
  • La cuina de l'Empordanet. La picada. Palafrugell: Baix Empordà, 1991.
  • La cuina de Cadaqués. Barcelona: Empúries, 1992.
  • La cuina de Menorca [amb Carme Puigvert]. Barcelona: La Magrana, 1995.
  • La cuina catalana. Barcelona: La Magrana - Edicions 62, 1995; Barcelona: L'Isard - Enciclopèdia Catalana, [Obra en 9 volums].
  • El llibre del porc. Guia d'embotits i pernils Barcelona: La Magrana, 1996.
  • El llibre del peix. Barcelona: La Magrana, 1996.
  • La cuina de Josep Pla. A taula amb l'autor de El que hem menjat. Barcelona: La Magrana, 1997.
  • Cuina catalana a l'abast. Barcelona: La Magrana, 1997.
  • Nació i deglució. Fílies i fòbies de la cultura del gust. Lleida: Pagès editors, 1997.
  • La cuina mediterrània. Barcelona: L'Isard - Enciclopèdia Catalana, 3 vols., 1998.
  • Els quatre elements i les arrels del menjar. Girona: Diputació de Girona, 1999.
  • La cuina de Mallorca. Barcelona: La Magrana, 1999.
  • La cultura del gust als Països Catalans. Tarragona: El Mèdol, 2000.
  • La cuina medieval. A taula amb Francesc Eiximenis. Girona: Ajuntament de Girona, Institut d'Estudis Gironins, 2000.
  • El llibre de la ratafia. Ratafies i licors d'herbes de tot el món. Valls: Cossetània, 2001.
  • Pa amb tomàquet. Les receptes més senzilles i saboroses de la Mediterrània. Valls: Cossetània, 2002.
  • El gust d'un poble. Els plats més famosos de la cuina catalana. Valls: Cossetània, 2002.
  • Memòries del gust. La cuina familiar al Pla de l'Estany. Girona: CGC, 2003.
  • La cuina del país dels càtars. Cultura i plats d'Occitània, de Gascunya a Provença. Valls: Cossetània, 2003.
  • La cuina surrealista. Dalicatessen de Salvador Dalí. Lledia: Pagés Editors, 2004.
  • Dalícies. A taula amb Salvador Dalí. Valls: Cossetània, 2004.
  • La cuina del món. Barcelona: L'Isard - Enciclopèdia Catalana, 3 vols., 2004-2005.
  • Història i teoria del suquet. Palamós: Càtedra d'Estudis Marítims, Universitat de Girona, Ajuntament de Palamós, 2004.
  • Menjant amb amics i coneguts. Barcelona: Pòrtic, 2004.
  • Les postres i pastissos de l'àvia. Valls: Cossetània, 2005.
  • El gran llibre de la cuina de les àvies. Barcelona: RBA - La Magrana, 2005; 2014.
  • La cuina de Mallorca. Receptes de cuina tradicional mediterrània. Pollença: El Gall Editor, 2006.
  • Catalunya per sucar-hi pa. Barcelona: Dux, 2006.
  • La cuina del peix. Del lluç arrebossat a la caldereta de llagosta. Barcelona: Mina, 2006.
  • La cuina. Gastronomia tradicional sana. Barcelona: Mediterrània Edicions Culturals,4 volums, 2006-2007.
  • Taronges de Xàtiva. Cavallers, cuiners i papes: orígens i apogeu de la cuina valenciana. Xàtiva: Ajuntament de Xàtiva, 2007.
  • El convit del Tirant. Cuina i comensalitat, de l'Edat Mitjana a Ferran Adrià. Lleida: Pagès Editors, 2007.
  • Manual de gastronomia. Indicacions pràctiques per al gurmet. Valls: Cossetània, 2008.
  • Totes les sopes. Brous, escudelles i sopes d'arreu Valls: Cossetània, 2008.
  • La cuina del Pirineu català [amb Eliana Thibaut Comelada]. Valls: Cossetània, 2009.
  • Quan les trumfes fan cantar els àngels. Girona: Llibres del Segle, 2010.
  • Sabors de la Mediterrània. Barcelona: L'autor, 2013. (Llibre electrònic)
  • 100 plats indispensables de la cuina catalana. Valls: Cossetània, 2013.
  • La cuina marinera de la Costa Brava. Sant Vicenç de Castellet: Farell, 2013.
  • L'essència de la cuina catalana. Receptes amb història i anècdotes. Barcelona: Coma Negra, 2013.
  • Cuina monàstica. Les receptes dels nostres monestirs. Barcelona: Mediterrània, 2013.
  • La cuina de pagès. Sant Vicenç de Castellet: Farell, 2014.
  • La cuina del 1714. Història i receptes. Barcelona: Viena, 2014.
  • La cuina modernista. Obrers, menestrals, burgesos i indians. Barcelona: Viena, 2015.
  • Ratafies. Valls: Cossetània, 2015.
  • La cuina modernista. Obrers, menestrals, burgesos i indians. Barcelona: Viena, 2015.
  • L'Odissea culinària. Viatges per la gastronomia de la Mediterrània. [Amb Enric Herce]. Barcelona: Viena, 2018.
  • Les truites de la iaia de Can Roca d'Esponellà. Girona: MMV, 2018.
  • La cuina més exquisida de la Costa Brava. Els tapers. Sant VIcenç de Castellet: Farell, 2018.
  • Cuina i cultura del gust al País Valencià. El patrimoni culinari. Alacant: Universitat d'Alacant, 2019.
  • La cuina de la Costa Brava i el Pirineu de Girona. Barcelona: Viena, 2020.
  • El bacallà. Receptes, consells i història. Sant Vicenç de Castellet: Farell, 2021.
  • La cuina d'Eivissa i Formentera. Pollença: El Gall Editor, 2021.
  • 100 refranys sobre el menjar i el beure. La saviesa popular a taula. Valls: Cossetània, 2021.
  • Cuina catalana tradicional amb terrissa. Sant Vicenç de Castellet: Farell, 2022.
  • La cuina del Camp de Tarragona. Barcelona: Viena Edicions, 2022.