L'AELC col·labora amb "Els Marges" en un espai sobre lectures de literatura catalana

L'AELC col·labora a partir de 2021 amb la revista Els Marges en una nova subsecció titulada «Llibres d'ara i d'antany». Es tracta d'un projecte que acollirà articles d'escriptors sobre una obra de la literatura catalana, sigui per defensar-la o per criticar-la. Aquest espai vol ser una mena de gran enquesta i revisió col·lectiva de les lletres catalanes.

En el número 125, dins de la secció «(Re)llegir», s'hi poden veure les primeres ressenyes d'aquesta col·laboració. Els autors escollits, que seran socis de l'AELC, escriuran sobre la seva lectura de l'obra de la literatura catalana que més els agrada o sobre un títol que vulguin desmuntar de manera argumentada i consistent. Els dos primers articles són d'Albert Pijuan sobre Els pastorets de Josep M. Folch i Torres i Rodolf Sirera sobre Barracó 62 de Joan Alfons Gil Albors.

Els Marges és una revista de llengua i literatura, de periodicitat quadrimestral, fundada el 1974 per Joaquim Molas, en sincronia amb la titulació dels primers llicenciats en filologia catalana que sortien de les aules universitàries del país. És una revista on, a més d'estudis de síntesi o d'investigació, i al costat de documents d'interès lingüístic i literari, apareixen textos de creació literària actual inèdits, ressenyes crítiques sobre publicacions recents o notes.

A més a més, a partir d'ara els socis de l'AELC també poden gaudir d'un 5% de descompte en la subscripció a la revista. Cal donar-se d'alta en aquest formulari i enviar un correu a subscripcions@lavenc.cat amb el número de soci de l'AELC. Consulta tots els avantatges amb el carnet de l'Associació en aquest apartat del nostre web.