Ja és a les llibreries el IV Certamen Salvador Iborra de poesia

Els angles del vent de Max Codinach va ser el poemari guanyador del Certamen Art Jove Salvador Iborra de poesia 2021, convocat per l'Associació d’Escriptors en Llengua Catalana amb l'Agència Catalana de la Joventut i l'Institut Balear de la Joventut. El llibre ha estat editat per Viena Edicions, com en les edicions anteriors, i ja es pot trobar a les llibreries.

Max Codinach Sendra (Barcelona, 1999) és poeta, treballa de llibreter i col·labora en mitjans com La Directa. L'any 2020 va rebre el 39è Premi Gabriel Ferrater de poesia dels Premis Baix Camp per a joves. Escriu també relats i microrelats, que han estat premiats en certàmens com el Premi Vila de Martorell 2019. El 2021 va ser el poeta convidat per representar el Principat al 17è Solstici d'Estiu de la Fundació ACA.

El seu poemari és el resultat d’un diari poètic en el qual l’autor va escriure un grapat de poemes que giraven entorn d’una mateixa idea: el trencament. A partir d’aquí els poemes neixen, o són obligats a néixer, i es desenvolupa aquesta ciclicitat que bressola tot el llibre: on comença i on acaba és indiferent. Tal com explica Laia Malo al pròleg:

«Ni la mare, ni la terra: res no ens és refugi. Ni tan sols la poesia, així com la viu el poeta —com un rumb. En Max recorre l'espai-temps pels raïls de Papasseit, vora les seves formigues i gavines; agafa de la mà Maria Mercè Marçal, per parlar de la llengua abolida, cartografiar el plaer, observar (amb) l'ull cec. I, havent après que les estrelles sols tenen caires quan se les torna símbol, en Max —el poeta, l'infant—

ho faria més senzill:
[...]
un poc d'amor, això i res més: talment el dubte

Convocatòria 2022
La nova edició del certamen ja està en marxa i s'hi poden presentar originals fins al 10 de juliol de 2022. S'hi poden presentar escriptors d'entre 18 i 30 anys amb un poemari. Els finalistes rebran una formació plegats i el guanyador veurà la seva obra publicada i rebrà 2.000 €. Pots veure aquí la cronologia de guanyadors i tota la informació sobre el premi.