Oberta la convocatòria del VI Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra

Es convoca la sisena edició del Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra, que organitza l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana juntament amb l'Agència Catalana de la Joventut i l'Institut Balear de la Joventut. S'hi poden presentar escriptors d'entre 18 i 30 anys que hagin escrit un poemari. El termini acaba el 9 de juliol.

Consulta les bases en PDF (termini prorrogat fins al 9 de juliol!)

El premi vol ser una eina de professionalització, a banda d'esperonar i fomentar la literatura en llengua catalana, i per aquest motiu a més a més de les aportacions monetàries (2000 euros) el poemari guanyador serà publicat a càrrec de l'editorial Viena, amb distribució a la península i a les Illes Balears. Els finalistes gaudiran d'una formació plegats, que es durà a terme la segona quinzena d'octubre de 2023 a Mallorca.

Homenatge a Salvador Iborra
Salvador Iborra (València, 1978 - Barcelona, 2011). Poeta, periodista i professor. Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de València, col·labora en el suplement de cultura L'Espira, del Diari de Balears, activitat que compagina amb l'escriptura i amb la docència. Des de l'any 2009 viu a Barcelona, on estudia un màster en literatura, art i pensament a la Universitat Pompeu Fabra. El seu primer poemari apareix dins l'obra col·lectiva Arran de terra. 12 poemaris (1998) i és autor dels llibres de poesia Un llençol per embrutar (2003, Premi Betúlia de poesia de Badalona), Les entranyes del foc (2005, Premi Domènec Perramon de poesia) i Els cossos oblidats (2009, Premi de poesia Jaume Bru i Vidal). L'any 2011 Salvador Iborra mor assassinat al barri Gòtic de la ciutat. Consulta la pàgina de l'autor.

Pots veure aquí la cronologia de guanyadors i tota la informació sobre el premi.

Edició 2022
Ja és a la venda el poemari guanyador de la darrera edició. Castigar la fera (Viena, 2023), de Jeroni Mas Fiol. Nascut a Mallorca l'any 2002, és estudiant de Filologia Catalana i Filologia Hispànica. Ha assistit a diferents cursos de teatre i poesia tant a Mallorca com a Barcelona. L’any 2020 ja va ser finalista del premi i, dins de la formació del Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra, el grup Jansky va musicar el seu poema «La bèstia», que va quedar semifinalista del XIV Premi Miquel Martí i Pol de poesia musicada. També comenta novetats literàries al podcast n’hi n’hi

Podcast de l'AELC
Si vols saber què pensen de l'experiència els participants d'anteriors edicions, pots escoltar el capítol del podcast de l'AELC dedicat al Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra amb Jeroni Mas Fiol, finalista i guanyador de la cinquena edició, i Josep Maria Codina i Clara Soberats, finalistes de la mateixa edició. Disponible a Ivoox o Spotify (25 minuts).

Cartell del certamen: Dídac Ballester.