Nou podcast dedicat a Gabriel Ferrater

L'Associació publica avui un nou episodi del podcast Parlem de literatura?, dedicat al poeta amb motiu de l'Any Gabriel Ferrater coincidint amb la data de naixement de l'escriptor. Es tracta d'una conversa de mitja hora entre Jordi Cornudella, comissari de l'Any, i Enric Sullà, vocal de l'Associació Gabriel Ferrater.

Escolta'l a Ivoox i Spotify

El podcast de l'AELC té, fins ara, setze episodis dedicats a la literatura catalana. S'hi poden trobar capítols dedicats als anys commemoratius de Felícia Fuster, Joan Triadú o Teresa Juvé, també hi ha converses amb els guanyadors dels Premis de la Crítica o del Premi Jaume Fuster i episodis dedicats a la traducció, la literatura infantil i juvenil o a la ciència-ficció.

Gabriel Ferrater
Reus, 1922 - Sant Cugat del Vallès, 1972. Va ser escriptor i lingüista. Autor d'una de les més rellevants obres poètiques de la literatura catalana de postguerra, amb tres únics reculls Da nuces pueris (1960), Menja't una cama (1962), Teoria dels cossos (1966), que va aplegar en un volum, i Les dones i els dies (1968) que va suposar el punt final d'una aventura poètica insòlita en el marc de les lletres catalanes.
L'erotisme franc i el pas del temps són una constant en la seva obra. Els poemes "In memoriam" i "Poema inacabat", són uns dels testimonis més valuosos de la guerra civil i de les seves conseqüències. Professor de lingüística i crítica literària a la Universitat Autònoma de Barcelona, va començar a escriure una sèrie d'articles de doctrina lingüística a Serra d'Or (1969-72) sota el títol "De causis linguae", dels quals destaca l'esbós d'una teoria mètrica basada en el component fonològic de la gramàtica generativo-transformacional proposada per Chomsky i Halle. Va traduir al català Der Prozess, de Franz Kafka; Language, de Leonard Bloomfield, i Cartesian linguistics, de Noam Chomsky. Consulta la seva pàgina

Fotografia: Arxiu Ferrater.