Nova publicació: els Premis de la Crítica Catalana 2019

L'Associació publica un cop més el recull que aplega textos sobre els guardonats en els diversos Premis de la Crítica de l'AELC, en aquest cas els de l'any passat. S'hi poden trobar diversos articles sobre els guanyadors dels Premis de la Crítica Catalana, els Premis Cavall Verd, els Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians de l'edició 2019. A més a més, al número 63 de la col·lecció «Quaderns Divulgatius» també s'hi ha inclòs un text d'Àlex Broch, crític literari i membre del jurat dels Premis de la Crítica Catalana, que explica la història d'aquests guardons:

La relació de premiats en tots aquests anys construeix un clar referent cronològic i històric de les diverses literatures de l’Estat. Cal dir que a l’inici de la
Transició, l’any 1976, celebrat a Sitges, i sobre obra publicada el 1975, significa un abans i un després en la història del premi. A partir d’aquell any, a més de la literatura en castellà s’hi incorporen les literatures en les altres llengües de l’Estat[...].

En tot cas, i des de 1976, la crítica catalana ha complert la funció de construir ponts i punts de referència que expliquen a la societat catalana i espanyola els autors i obres que basteixen un corpus de coneixement aconsellat i necessari si es vol tenir el pols real d’una literatura que dignifica una tradició, construeix el present i s’obre al futur.

Pots llegir el text sencer d'Àlex Broch aquí, en el format digital del llibre. També pots llegir i descarregar-te aquí altres formats digitals d'aquesta edició.

Els premiats de les edicions de 2019 van ser els següents: Premi Josep Maria Llompart de poesia Cavall Verd per a Un arbre molt alt de Jaume Coll Mariné, Premi Rafael Jaume de traducció poètica Cavall Verd per a És morta la poesia? de Joseba Sarrionandia, traduït per Ainara Munt Ojanguren, Premi de la Crítica Catalana de narrativa per a L’art de portar gavardina de Sergi Pàmies, Premi de la Crítica Catalana de poesia  per a El nus la flor d'Enric Casasses, Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians d’assaig per a Llum a l’atzucac de Ramon Ramon, Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians  de literatura infantil per a Un mocador de pirata de Ximo Cerdà, Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians de literatura juvenil per a Res a amagar d'Anna Boluda, Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians de narrativa per a El paradís a les fosques de Vicent Usó, Premi de la Crítica dels Escriptors  Valencians de poesia per a Quan els grans arbres cauen d'Àngels Gregori, Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians de teatre per a L’orquestra del silenci de Maribel Bayona.     

Publicacions de l'AELC
En l'apartat del web dedicat a les publicacions, pots consultar totes les edicions de les diferents col·leccions en diversos formats digitals. Per obtenir una publicació en paper, contacta amb l'AELC.