Formació del Certamen Salvador Iborra amb els finalistes 2021

Els dies 8, 9, 10 i 11 d'octubre es van trobar els finalistes del IV Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra per dur a terme la formació que inclou el premi. El programa s'ha dut a terme en format presencial a l'Alberg Xanascat de Vic i també virtualment. Un dels punts forts d'aquest premi és l'articulació d'un espai de formació, interrelació i debat entre ells, per la qual cosa comparteixen una formació en grup sense saber qui és el guanyador.

Enguany els finalistes són Clara Ballart, Esther Climent, Max Codinach, Eulàlia Gallardo, Neus Gómez, Miguel Jiménez, David Lázaro, Cecília Navarro, Marçal Parcerisa, Aleix Pasqual, Laia Pujol i Pol Vouillamoz.

Els joves van assistir plegats a una trobada de tres dies que va incloure, entre d'altres, una trobada sobre orientació professional amb Sebastià Portell (secretari de l'AELC) un taller de poesia i música electrònica amb Jansky, un altre de recitació amb Josep Pedrals, un club de lectura amb Marta Vilardell, un taller de creació i vídeo amb Maria Sevilla i Laia Carbonell i un de correcció amb Maria Cabrera Callís. Com a cloenda de la formació diumenge 11 es va celebrar una trobada i un dinar amb els finalistes d'altres edicions del Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra.

Formació Salvador Iborra
Un dels moments del taller amb Jansky © Rampa Studios

La formació també compta amb el programa de mentoratge que es va iniciar l’any passat. Els mentors d’enguany són Àngles Gregori, Maria Antònia Masssanet, Raquel Santanera i Pau Vadell.

Tots els finalistes de la quarta edició assistiran el cap de setmana del 13 i 14 de novembre a una trobada a Mallorca, dins de la qual es farà el lliurament del premi i es donarà a conèixer el guanyador d'aquest any. Serà dissabte 13 a Palma a les 20 h.

El Certamen Art Jove de poesia Salvador Iborra, que organitza l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana juntament amb l'Agència Catalana de Joventut de la Generalitat de Catalunya i Institut Balear de la Joventut del Govern de les Illes Balears, està dedicat al poeta Salvador Iborra.