L'AELC publica un retrat de Jaume Fuster

L'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana publica Jaume Fuster, retrat en roig, una biografia sobre Jaume Fuster escrita per Guillem-Jordi Graells coincidint amb l'homenatge que Fuster rebrà dins del Festival 42. Formarà part de la col·lecció "Retrats", composta per llibres que presenten la personalitat i l'obra dels autors homenatjats amb el Premi Jaume Fuster.

Accedeix a la publicació

Amb aquest retrat, l'Associació vol posar en valor la figura de Jaume Fuster (Barcelona, 1945 - l'Hospitalet de Llobregat, 1998). Escriptor, traductor i assagista, va exercir un paper rellevant i singular com a activista cultural, el màxim exponent del qual va ser la creació, l'any 1977, de l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, de la qual va ser el primer secretari i que va presidir des del 1995 fins a la seva prematura mort, el 1998.

Aquest 2023 es compleixen quaranta anys de la publicació del seu llibre L’Illa de les Tres Taronges (1983), un referent cabdal de la fantasia èpica en la nostra tradició. Per aquest motiu, l'AELC organitza, dins del Festival 42, una conversa amb Margarida Aritzeta, Guillem-Jordi Graells, Selena Soro, moderada per Sebastià Portell, durant la qual es presentarà el retrat que Guillem-Jordi Graells ha dedicat a Jaume Fuster. L'acte serà dijous, 9 de novembre, a les 16 h a la planta baixa de la Fabra i Coats (Barcelona). Hi haurà exemplars a disposició de tothom.

El retrat també es pot consultar i descarregar en versió digital a l'apartat de publicacions de la pàgina web de l'Associació.

El Premi Jaume Fuster dels Escriptors en Llengua Catalana, que atorga l'AELC anualment des de 2001, distingeix un autor per la trajectòria de la seva obra. L'han rebut fins ara Jesús Moncada, Quim Monzó, Jaume Cabré, Maria Antònia Oliver, Carme Riera, Feliu Formosa, Joan-Francesc Mira, Montserrat Abelló, Maria Barbal, Màrius Sampere, Emili Teixidor, Josep Vallverdú, Isabel-Clara Simó, Jaume Pérez Montaner, Joan Margarit, Carles Hac Mor, Jordi Pàmias, Francesc Parcerisas, Antònia Vicens, Narcís Comadira, Marc Granell, Olga Xirinacs i Antoni Vidal Ferrando.

Publicacions de l'AELC
L'Associació edita diversos materials recollir de les activitats més rellevants i de l'obra dels escriptors que podeu consultar en l'apartat de Publicacions. A banda dels «Retrats», als «Quaderns Divulgatius» s'hi troben un recull d'articles o ponències de diferents àmbits literaris i les «Notícies Bibliogràfiques» són una relació de les obres publicades cada any pels socis de l'entitat. Els socis poden demanar exemplars dels llibres en paper escivint un correu a aelc@escriptors.cat.

Fotografia: AELC.