Celebració del Premi Jaume Fuster a Barcelona, Palma i València

Amb motiu del lliurament XXIII Premi Jaume Fuster dels Escriptors en Llengua Catalana, l'Associació va organitzar tres activitats de Països Catalans per celebrar el premi amb la participació del seu guanyador, Antoni Vidal Ferrando. Els actes es van fer a Barcelona, Palma i València i van aplegar més de 150 persones.

Recupera els actes en imatges

La primera celebració es va fer a Barcelona l'11 de maig a l'Ateneu Barcelonès i va aplegar unes quaranta persones. Eva Piquer, periodista i escriptora, va entrevistar Antoni Vidal Ferrando, en una conversa sobre educació, literatura i vida. Després, els escriptors Odile Arqué, Francesc Parcerisas i Xavier Serrahima, coneixedors de l'obra de Ferrando, van llegir-ne alguns versos i fragments.

El 23 de maig es va programar un acte a Palma, al Casal Solleric. En aquesta ocasió, l'encarregada de conversar amb Antoni Vidal Ferrando va ser la periodista cultural Cati Moyà, amb qui el guanyador va compartir moments de la seva vida i la seva obra. Els autors Bernat Nadal, Lucia Pietrelli, Ponç Pons, Joan Pons Bover i Pau Vadell van fer una lectura de textos del guardonat i, per acabar, hi va haver una intervenció musical d'Entreveus i de Victorí Planells. Hi van assistir un centenar de persones.

La darrera festa literària va tenir lloc el 30 de maig a València. Una vintena de persones va aplegar-se al hall de l'Octubre Centre de Cultura Contemporània per escoltar l'entrevista de Núria Cadenes a Antoni Vidal Ferrando i també per llegir la seva obra. Hi van posar veu Josep Ballester i Pau Sanchis i Ferrer.

Antoni Vidal Ferrando (Santanyí, 1945) és poeta i narrador. Mestre de professió, la seva obra poètica parteix de la seva identitat illenca per a construir un discurs sobre l'ésser humà contemporani.

Aquestes activitats han comptat amb el suport de CEDRO i de la Institució de les Lletres Catalanes i amb la col·laboració de l'Ateneu Barcelonès, el Casal Solleric i l'Octubre Centre de Cultura Contemporània.

Fotografia: un dels moments de l'acte a Palma © Isaac Buj / AELC.